Skvělý recept, který se hodí jako pohoštění pro neočekávanou návštěvu, tak i jako rychlá svačinka pro nejmenší členy rodiny a jejich kamarády. Ingredience jsou kvalitní a lehké na strávení.
Co budeme potřebovat
- 400 g chlazeného listového těsta
- 250 ml Marinara omáčky
- 250 g strouhané mozzarelly
- 125 g nastrouhaného parmazánu
- 2 lžíce olivového oleje
- lžička česnekového prášku (může být i čerstvý prolisovaný)
- ½ lžičky sušeného oregana
Postup
- Na pracovní ploše rozválíme listové těsto
- Těsto by mělo být přibližně 1 centimetr vysoké
- Těsto přeneseme na plech vyložený pečícím papírem
- Rozválené těsto potřeme dostatečným množstvím omáčky Marinara (cca 200 ml)
- Poté ho rovnoměrně posypte nastrouhaným parmazánem (cca 90 g) a mozzarellou
- Těsto začneme, od delší strany plechu, rolovat
- Když je těsto srolované zabalíme ho do plastové fólie a necháme v lednici, alespoň 30 minut odpočívat
- Troubu si mezitím předehřejeme na 190 stupňů
- Zatímco se trouba rozehřívá, smícháme si olivový olej s česnekem a oreganem
- Těsto vyndáme z lednice a odstraníme plastovou fólii
- Nakrájíme ho na přibližně 2 centimetrové šneky
- Šneky poté vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem
- Vršek každého závitku potřeme směsí olivového oleje
- A posypeme zbytkem strouhaného parmazánu
- Šneky dáme do trouby a pečeme přibližně 18 minut, dokud nejsou na povrchu zlatavé a sýr nebublá
- Šneky podáváme teplé se zbylou Marinara omáčkou
Stejně jako u pizzy nanášejte jen tenkou vrstvu omáčky. Díky tomu se listové těsto nemůže rozmočit. Pokud chcete uspokojit i malé strávníky i jinými dobrotami vyzkoušejte jeden z těchto receptů na pochoutky pro děti z mrkve.