Pizza z domácí pekárny

Pizza z domácí pekárny

Faktem je, že tyto přístroje jsou už v mnoha domácnostech, podobně jako myčka nádobí. Ušetří nám spoustu práce nejen při zadělávání těsta, ale zároveň při samotném pečení. Navíc existují i modely, ve kterých si připravíte například i domácí marmeládu.

Ingredience:

  • 2 hrnky chlebové mouky
  • 1 polévkové lžíce rozpuštěného čerstvého másla
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 1 lžička mořské soli
  • 1/2 hrnku teplé vody (ohřáté na 105 – 100°C)

Postup:

  • Přidáme všechny suroviny do pekárny v takovém pořadí, jaké je doporučováno výrobcem naší trouby.
  • Voda musí mít opravdu tu správnou teplotu, jinak by kvásek nevykynul, jak má.
  • Zapneme pekárnu a nastavíme program na těsto. Průběžně jeho zpracování v pekárně sledujeme.
  • Důležité je, aby nebylo těsto ani moc mokré, ale ani suché, zkrátka tak akorát jemné a vláčné.
  • Těsto v průběhu cyklu pěkně nakyne. Jakmile proces skončí (jeho délka závisí na typu trouby), vyjmeme těsto z pekárny na lehce pomoučenou plochu a důkladně prohněteme.
  • Vyválíme do kulaté placky o velikosti 30 cm a dáme na plech vyložený pečícím papírem nebo kámen na pizzu. Okraje pizzy potřeme olivovým olejem.
  • Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Ozdobíme tak jak máme rádi a vložíme do předehřáté trouby.
  • Pečeme cca 18 – 25 minut, aby byla kůrka křupavá a povrch zlatavě hnědý.
  • Po vyjmutí z trouby necháme aspoň 5 minut odpočinout a poté nakrájíme.
Těsto na pizzu připravované v domácí pekárně.
Zdroj: https://www.momontimeout.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.