Možná pro někoho méně známá varianta, ale rozhodně ne méně chutná. Zkuste tyto tři druhy pizzových závitků a sami se rozhodněte, který z nich vám chutná nejvíce.
Na šneky
- 2 pláty vyváleného listového těsta
- Vejce
- Špetka hladké mouky
Na náplň
Pesto
- 6 vrchovatých lžic bazalkového pesta
- 220 g strouhané mozzarelly
- 60 g strouhaného parmezánu
Pizza
- 2 vrchovaté lžíce omáčky Marinara
- 100 g strouhaného čedaru
- 2 lžíce papriky (nakrájené najemno)
- 12 tenkých plátků feferonek
- 50 g parmezánu
- Lžička oregana
Prosciutto
- 4 plátky parmské šunky
- 100 g nastrouhaného čedaru
- Lžička oregana
Co budeme potřebovat
- Rozložíme si listové těsto
- Jeden plát listového těsta necháme v celku
- Druhý plát překrojíme na polovinu
- Největší plát těsta naplníme ingrediencemi na pestovou náplň, a to v tomto pořadí: 6 vrchovatých lžic pesta, 220 g mozzarelly, 60 g parmazánu
- Na první polovinu rozkrojeného těsta přidáme ingredience na pizzovou náplň v tomto pořadí: 2 vrchovaté lžíce omáčky Marinara, 100 g čedaru, 12 plátků feferonek, 2 lžíce papriky, 50 g parmazánu, oregano
- Na druhou polovinu rozkrojeného těsta přidáme ingredience na prosciuttovou náplň v tomto pořadí: 100 g čedaru, 4 plátky parmské šunky, oregano
- Každý plát těsta opatrně srolujeme
- Rolky potřeme rozšlehaným vajíčkem
- Poté je vložíme na 15 minut do lednice, aby rolky ztuhly
- Pak každou rolku nakrájíme na přibližně stejné 1,5 centimetrové šneky
- Rozprostřeme je na plech vyložený pečícím papírem
- Povrch každého šneka potřeme vajíčkem a dáme péct do trouby na 200 stupňů, po dobu 15 minut
- Šneci musí být zlataví a křupaví
- Po upečení necháme pizza šneky vychladnout a podáváme
Dávejte na ně pozor, šneci se bohužel rychle spálí.