Pizzoví šneci s pestem

Pizzoví šneci s pestem

Možná pro někoho méně známá varianta, ale rozhodně ne méně chutná. Zkuste tyto tři druhy pizzových závitků a sami se rozhodněte, který z nich vám chutná nejvíce.

Na šneky

  1. 2 pláty vyváleného listového těsta
  2. Vejce
  3. Špetka hladké mouky

Na náplň

Pesto

  1. 6 vrchovatých lžic bazalkového pesta
  2. 220 g strouhané mozzarelly
  3. 60 g strouhaného parmezánu

Pizza

  1. 2 vrchovaté lžíce omáčky Marinara
  2. 100 g strouhaného čedaru
  3. 2 lžíce papriky (nakrájené najemno)
  4. 12 tenkých plátků feferonek
  5. 50 g parmezánu
  6. Lžička oregana

Prosciutto

  1. 4 plátky parmské šunky
  2. 100 g nastrouhaného čedaru
  3. Lžička oregana

Co budeme potřebovat

  1. Rozložíme si listové těsto
  2. Jeden plát listového těsta necháme v celku
  3. Druhý plát překrojíme na polovinu
  4. Největší plát těsta naplníme ingrediencemi na pestovou náplň, a to v tomto pořadí: 6 vrchovatých lžic pesta, 220 g mozzarelly, 60 g parmazánu
  5. Na první polovinu rozkrojeného těsta přidáme ingredience na pizzovou náplň v tomto pořadí: 2 vrchovaté lžíce omáčky Marinara, 100 g čedaru, 12 plátků feferonek, 2 lžíce papriky, 50 g parmazánu, oregano
  6. Na druhou polovinu rozkrojeného těsta přidáme ingredience na prosciuttovou náplň v tomto pořadí: 100 g čedaru, 4 plátky parmské šunky, oregano
  7. Každý plát těsta opatrně srolujeme
  8. Rolky potřeme rozšlehaným vajíčkem
  9. Poté je vložíme na 15 minut do lednice, aby rolky ztuhly
  10. Pak každou rolku nakrájíme na přibližně stejné 1,5 centimetrové šneky
  11. Rozprostřeme je na plech vyložený pečícím papírem
  12. Povrch každého šneka potřeme vajíčkem a dáme péct do trouby na 200 stupňů, po dobu 15 minut
  13. Šneci musí být zlataví a křupaví
  14. Po upečení necháme pizza šneky vychladnout a podáváme

Dávejte na ně pozor, šneci se bohužel rychle spálí.

Pestem plnění šneci se zeleninou a sýrem.
Zdroj: spicysouthernkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.