Placičky z kuřecího masa s cuketou a ricottou

Placičky z kuřecího masa s cuketou a ricottou

Dokonale šťavnaté a chutné cuketové karbanátky s kuřecím masem a ricottou si naprosto zamilujete! Jsou jednoduché na přípravu a navíc jsou zdravé a lahodné.

Co budete potřebovat

  • 2 střední cukety (cca 600 g), nastrouhané     
  • 2 lžičky soli
  • 500 g mletého kuřecího masa
  • 1/4 lžičky čerstvě namletého černého pepře
  • 1/4 šálku jarní cibulky nebo pažitky, jemně nakrájené
  • 1 velké vejce
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 230 g ricotty
  • olivový olej

Postup

  • Vložte cuketu do cedníku nebo do misky.
  • Nastrouhanou cuketu posypte 1 lžičkou soli a nechte 10 minut odstát, poté z ní rukama vymačkejte co nejvíce tekutiny.  
  • Přendejte okapanou cuketu do velké mísy.
  • Scezenou šťávu zlikvidujte.
  • Přidejte kuřecí maso, 1 lžičku soli, 1/4 lžičky pepře, 1/4 šálku jemně nakrájené jarní cibulky, 1 vejce, 2 prolisované stroužky česneku a ricottu.
  • Rozpalte velkou nepřilnavou pánev na středním plameni a přidejte 3-4 lžíce extra panenského olivového oleje.
  • Vložte vrchovatou polévkovou lžíci směsi do ruky a vytvořte kulatou placičku o tloušťce asi 0,8 cm.
  • Smažte na středním plameni po dobu 3 minut, poté otočte, přikryjte pokličkou a smažte další 3-4 minuty nebo dokud nebudou placičky propečené.
  • Podle potřeby přidejte do pánve více oleje na další várky.
  • Užijte si to!
Cuketové karbanátky s kuřecím masem a ricottou naskládané na sobě.
www.natashaskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.