Karbanátky z ovesných vloček si do dipu můžete namáčet nebo si k nim udělat jinou přílohu. Je to čistě na vás. Klidně si můžete recept upravit dle vlastních představ. Výhodou je, že je opět vhodný i pro vegany.
Ingredience:
- 2 hrnky ovesných vloček
- hrst sušených rajčat
- 3 velké mrkve
- 1 hrst čerstvého tymiánu
- 1 lžíce citronové šťávy
- ¾ lžičky soli
- 1 a ½ lžičky prolisovaného česneku
- 1 lžička sušené cibule
- sůl a pepř dle chuti
Dip:
- 1 hrnek vody
- 2 – 2 a ½ lžíce tahini (sezamové pasty)
- 2 – 3 lžíce citronové šťávy
- ½ lžičky soli
- pepř dle chuti
Postup:
- Vločky si v mixéru rozmixujte na konzistenci podobné mouce.
- Vločky si nasypte do velké mísy, přidejte k nim rozmixovaná sušená rajčata, nastrouhané mrkve, nasekaný tymián, česnek, cibuli a citronovou šťávu.
- Vše důkladně smíchejte a vytvořte těsto.
- Vlhkýma rukama vytvořte karbanátky a dejte je smažit na rozpálený olej.
- Smažte je z obou stran dozlatova.
- Přebytečnou mastnotu odsajte ubrouskem.
Příprava sezamového dipu:
- Všechny ingredience na dip stačí důkladně smíchat, dochutit a je hotovo.