Placičky z pohanky a červené řepy

Placičky z pohanky a červené řepy

Rychlý a snadný recept, který je zdravý a plně veganský! Červená řepa jim dodává dokonalou podzimní chuť a pohanka pro změnu spoustu minerálů. Tyto placičky prostě nejde nemilovat!

Co budete potřebovat

  • 3/4 šálku pohanky
  • 1 šálek + 1 lžíce vody
  • 2 střední červené řepy, syrové, oloupané a nakrájené
  • 1 střední cibule, jemně nakrájená
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžička chilli prášku
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce papriky
  • 1 lžička mletého koriandru
  • sůl a pepř na dochucení
  • 5 lžic olivového oleje, na smažení

Postup

  • Do 250 ml osolené vroucí vody přidejte 125 gramů pohanky.
  • Duste, dokud pohanka nevsákne všechnu vodu.
  • Obvykle to trvá 15-20 minut.
  • Uvařenou pohanku přendejte do velké mísy a nechte ji dostatečně vychladnout, abyste s ní mohli manipulovat rukama.
  • K pohance přidejte zbytek ingrediencí kromě oleje a rukama dobře promíchejte.
  • Měli byste mít lepivou směs, ze které lze nyní tvarovat pohankové placičky.
  • Pokud se příliš lepí, přidejte ještě trochu mouky, dokud nebudete moci snadno tvarovat placičky.
  • Ze směsi můžete udělat buď 8-10 malých pohankových placiček nebo 4 velké burgery.
  • Na pánvi rozehřejte olivový olej a placičky opékejte asi 1–2 minuty z každé strany nebo dokřupava a dozlatova.
  • Placičky podávejte s přílohou dle vašeho výběru nebo je servírujte v burgeru.
  • Užijte si to!
Řepové karbanátky s pohankou na pánvi.
www.yuzubakes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.