Placky s masovou směsí

Placky s masovou směsí

Další nesmrtelnou klasikou je bramborák, ke kterému si připravíme vynikající masovou směs.

Ingredience 1

  • 1 kg oloupaných syrových brambor
  • 250 ml horkého mléka
  • 3 vejce
  • Sůl podle chuti
  • Čerstvě mletý čtyřbarevný pepř (2 – 3 otočení mlýnku)
  • 2 lžíce drhnuté majoránky
  • 6 – 8 stroužků česneku
  • 7 vrchovatých lžic hladké mouky
  • Trochu olivového oleje do těsta a stolní olej na smažení

Postup 1

  1. Brambory nastrouháme do velké mísy, zalijeme horkým mlékem a trochu promícháme.
  2. Přidáme vejce, olivový olej, osolíme, okořeníme, prolisujeme česnek a postupně za stálého míchání přisypáváme mouku.
  3. Uvedené množství je jen orientační, protože vždy záleží na vodnatosti brambor. Když bude těsto příliš hutné, přidejte trochu mléka, v opačném případě použijte větší množství mouky, aby vzniklo hladké, ale ne příliš řídké těsto.
  4. Jakmile pečlivě promícháme, rozpálíme v pánvi olej a naběračkou vlijeme těsto, které rozetřeme do stran, aby se utvořil tvar bramboráku. Osmažíme z obou stran dozlatova.

Ingredience 2

  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 červenou papriku
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 1 červená cibule
  • 3 jarní cibulky
  • Sůl dle chuti
  • Špetka mletého černého pepře
  • 1 lžičky sladké mleté papriky
  • 1/2 lžičky kari koření
  • 1 lžička oregana (kdo nemá rád, může nahradit třeba libečkem)

Postup 2

  • Maso nakrájejte na nudličky, dáme do misky a zalijeme olejem, ve kterém rozmícháme koření.
  • Nechte zhruba 1 – 2 hodinky odležet v chladu. Mezitím očistěte cibuli i s jarními cibulkami a nakrájejte na plátky.
  • Papriku rovněž vyčistěte a pokrájejte na menší kostičky. Na pánev kápneme trochu oleje, přihodíme maso a opečeme doměkka.
  • Osolíme, přihodíme cibule s paprikou a necháme ještě chvíli restovat. Zelenina musí změknout, ale zároveň si zachovat svou křupavost.
  • Servírujeme tak, že směs rozložíme na polovinu bramboráku a zaklopíme druhou půlkou.
Naplněná bramborová kapsa posypaná sýrem na talíři.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.