Skvělá možnost, jak zpracovat úrodu cuket a také, jak zjemnit samotné bramborové těsto. Co říkáte na tyto bramborové lokše s cuketou?
INGREDIENCE:
- 250 g brambor, oloupaných, osušených a nastrouhaných
- 250 g cukety vydlabané, nastrouhané
- 150 g tvrdého sýra, nastrouhaného nahrubo
- 1 vejce
- 4 lžíce hladké mouky
- 2 stroužky česneku, utřený
- sůl a pepř
- 1–2 hrstky sušené majoránky
- sádlo nebo olej na smažení
POSTUP:
- Brambory a cuketu smícháme s vejcem, moukou, česnekem, sýrem, solí, pepřem a majoránkou.
- Vymícháme těsto.
- Na pánvi na středním plameni zahřejeme tuk.
- Pak na ni po lžíci až dvou dáváme těsto a tvarujeme z něj placičky.
- Opečeme je z obou stran dozlatova.