Máte zbytky brambor nebo kaše z předešlého oběda? Máme nápad, jak je povýšit. Vyzkoušejte tyto bramboráčky.
INGREDIENCE:
- 2 hrnky uvařených brambor a rozmačkaných na kaši
- 1 hrnek nastrouhaného sýru mozzarella
- 2 velká vejce
- ¼ lžičky soli
- ½ lžičky sušeného česneku
- ½ lžičky vegety
- 1 lžička černého pepře
- 1 hrnek strouhanky
- olej na smažení
POSTUP:
- Vychladlé brambory, jedno vejce, sůl, pepř, vegetu, česnek a mozzarellu si smícháme.
- Těsto dáme do lednice na hodinu zchladit.
- Pak tvoříme placičky a obalujeme ve vejci, a pak ve strouhance (pokud jsou brambory vodnatější, jako první doporučujme placky obalit v mouce, pak až ve vejci).
- Smažíme z obou stran do zlatova.