Placky z bramborové kaše se sýrem a slaninou

Placky z bramborové kaše se sýrem a slaninou
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 6

Zbylou bramborovou kaši můžete využít třeba i na přípravu tohoto lahodného pokrmu. Užijte si luxusní  křupavé placičky se sýrem a slaninou, do kterých se zamilujete!

Ingredience

  • 2 šálky studené bramborové kaše
  • 1 šálek strouhaného sýra, jako je čedar
  • ½ šálku hladké mouky
  • 6 proužků slaniny
  • 1 střední cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky pepře
  • 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 2 vejce
  • 4 lžíce másla nebo margarínu

Postup

  • Slaninu opečte dokřupava a nechte okapat na papírové utěrce, dokud nevychladne.
  • Rozdrobte na malé kousky.
  • Vložte kousky slaniny do velké mísy.
  • Z pánve vylijte kromě 2 polévkových lžic tuk ze slaniny a opečte česnek a případně cibuli na středním plameni, dokud nezesklovatí.
  • Přidejte ke kouskům slaniny zbývající přísady (kromě másla/margarínu) a dobře promíchejte lžící nebo rukama (bude to lepkavé).
  • Umyjte a osušte pánev a na středním plameni v ní rozpusťte 1 polévkovou lžíci másla nebo margarínu.
  • Odeberte asi ¼ šálku bramborové směsi a vytvořte z ní kouli.
  • Vložte ji do horké pánve a vytvarujte z ní placičku.
  • Smažte asi 3 minuty z každé strany, dokud nejsou placky lehce zlatavé.
  • Pro dosažení nejlepších výsledků ihned podávejte, dokud jsou horké a křupavé.
  • Navrch dejte dle chuti například jarní cibulku, zakysanou smetanu nebo kečup.
Placky z brambor se sýrem a slaninou naskládané na sobě na talíři.
www.crunchycreamysweet.com

Už vás nebaví stále jako přílohu předkládat bramborovou kaši nebo obyčejné vařené brambory? Pak vyzkoušejte naše recepty na šťouchané brambory. Jejich příprava není o nic složitější a chutnají znamenitě!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.