Zbylou bramborovou kaši můžete využít třeba i na přípravu tohoto lahodného pokrmu. Užijte si luxusní křupavé placičky se sýrem a slaninou, do kterých se zamilujete!
Ingredience
- 2 šálky studené bramborové kaše
- 1 šálek strouhaného sýra, jako je čedar
- ½ šálku hladké mouky
- 6 proužků slaniny
- 1 střední cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička soli
- ½ lžičky pepře
- 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- 2 vejce
- 4 lžíce másla nebo margarínu
Postup
- Slaninu opečte dokřupava a nechte okapat na papírové utěrce, dokud nevychladne.
- Rozdrobte na malé kousky.
- Vložte kousky slaniny do velké mísy.
- Z pánve vylijte kromě 2 polévkových lžic tuk ze slaniny a opečte česnek a případně cibuli na středním plameni, dokud nezesklovatí.
- Přidejte ke kouskům slaniny zbývající přísady (kromě másla/margarínu) a dobře promíchejte lžící nebo rukama (bude to lepkavé).
- Umyjte a osušte pánev a na středním plameni v ní rozpusťte 1 polévkovou lžíci másla nebo margarínu.
- Odeberte asi ¼ šálku bramborové směsi a vytvořte z ní kouli.
- Vložte ji do horké pánve a vytvarujte z ní placičku.
- Smažte asi 3 minuty z každé strany, dokud nejsou placky lehce zlatavé.
- Pro dosažení nejlepších výsledků ihned podávejte, dokud jsou horké a křupavé.
- Navrch dejte dle chuti například jarní cibulku, zakysanou smetanu nebo kečup.

Už vás nebaví stále jako přílohu předkládat bramborovou kaši nebo obyčejné vařené brambory? Pak vyzkoušejte naše recepty na šťouchané brambory. Jejich příprava není o nic složitější a chutnají znamenitě!