Tato kombinace šťavnatého kuřecího masa a jemné brokolice, která tvoří placičku s křupavou zlatou kůrkou, je vážně lahodná. Přesvědčte se sami!
INGREDIENCE
Na placičky:
- 1 velká brokolice,nakrájená na růžičky
- 500 g kuřecích prsních nebo stehenních řízků, nakrájených na 0,8 cm kousky
- 1/2 šálku (75 g) hladké mouky
- 1/2 šálku (50 g) parmazánu, strouhaného
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku, lisované
- 3/4 lžičky soli
- pepř dle chuti
- 3-4 lžíce olivového oleje
Na dip:
- 2/3 šálku (165 g) zakysané smetany nebo řeckého jogurtu
- 2 lžíce kečupu
- šťáva z citronu
POSTUP
- Předehřejeme si troubu na 100 stupňů Celsia.
- Brokolici uvaříme v páře do měkka, poté ji nahrubo nasekáme.
- Do mísy přidáme brokolici a zbývající ingredience na placičky kromě oleje, na kterém budeme smažit, a dobře promícháme.
- Přidáme dostatek oleje na pánev.
- Zahřejeme na středně vysoký plamen.
- Nalijeme 1/4 šálku směsi na pánev a vytvoříme placičku.
- Smažíme 2,5 minuty dozlatova, poté otočíme a smažíme další 2 minuty.
- Přendáme do trouby na mřížku a udržujeme teplé.
- Ingredience na dip promícháme a podáváme s placičkami.