Placky z červené řepy a sýru feta

Placky z červené řepy a sýru feta

Zdravé, rychlé a snadné karbanátky z červené řepy a fety jsou ideální na snídani, oběd, ale i jako výživná svačinka. Jsou opravdu chutné a na chuť jim přijdou i odpůrci řepy.

Ingredience

  • 2 vejce
  • 1 šálek celozrnné mouky
  • 1/2 šálku mléka
  • 250 g vařené červené řepy, rozemleté ​​v mixéru na hrubou strukturu (ne jemně rozemleté)
  • 100 g feta sýru, rozdrobeného
  • několik čerstvých tymiánových listů, nadrobno nasekaných NEBO 1/4 lžičky sušeného tymiánu
  • sůl a pepř dle chuti (dávejte pozor na množství soli, protože samotná feta dodá karbanátkům určitou slanost)
  • olivový olej
  • řecký jogurt a bazalkové pesto, k podávání

Postup

  1. Vejce rozšleháme v misce.
  2. Přidáme mouku a mléko a promícháme.
  3. Přidáme červenou řepu, sýr feta a bylinky a opět dobře promícháme
  4. Dochutíme solí a pepřem.
  5. Na pánvi rozpálíme olivový olej.
  6. Přidáme 2 lžíce těsta na pánev a smažíme 2–3 minuty nebo do mírného zhnědnutí.
  7. Otočíme a vaříme další 2 minuty, nebo dokud nebude placky hotové.
  8. Opakujeme se zbytkem těsta.
  9. Když jsou placky hotové, vyjmeme je z pánve a udržujeme v teple.
  10. Podáváme s řeckým jogurtem a lžičkou bazalkového pesta.
Placky z červené  řepy s řeckým jogurtem a pestem v misce se lžící.
www.sugeretal.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.