Zdravé, rychlé a snadné karbanátky z červené řepy a fety jsou ideální na snídani, oběd, ale i jako výživná svačinka. Jsou opravdu chutné a na chuť jim přijdou i odpůrci řepy.
Ingredience
- 2 vejce
- 1 šálek celozrnné mouky
- 1/2 šálku mléka
- 250 g vařené červené řepy, rozemleté v mixéru na hrubou strukturu (ne jemně rozemleté)
- 100 g feta sýru, rozdrobeného
- několik čerstvých tymiánových listů, nadrobno nasekaných NEBO 1/4 lžičky sušeného tymiánu
- sůl a pepř dle chuti (dávejte pozor na množství soli, protože samotná feta dodá karbanátkům určitou slanost)
- olivový olej
- řecký jogurt a bazalkové pesto, k podávání
Postup
- Vejce rozšleháme v misce.
- Přidáme mouku a mléko a promícháme.
- Přidáme červenou řepu, sýr feta a bylinky a opět dobře promícháme
- Dochutíme solí a pepřem.
- Na pánvi rozpálíme olivový olej.
- Přidáme 2 lžíce těsta na pánev a smažíme 2–3 minuty nebo do mírného zhnědnutí.
- Otočíme a vaříme další 2 minuty, nebo dokud nebude placky hotové.
- Opakujeme se zbytkem těsta.
- Když jsou placky hotové, vyjmeme je z pánve a udržujeme v teple.
- Podáváme s řeckým jogurtem a lžičkou bazalkového pesta.