Jak při přípravě tohoto pokrmu využít pivo? Nejprve v něm namarinujte maso a následně ho přilijte i do omáčky, dokonalá chuť tak bude zaručena.
Ingredience
- 400 g hovězích líček
- 500 ml černého piva
- 250 ml hovězího vývaru
- 200 g lesních hub
- 150 g cibule
- 75 g mrkve
- 35 g celeru
- 2 stroužky česneku
- 2 šalotky
- 1 PL oleje
- bobkový list
- sůl, pepř
Postup
- Hovězí líčka nakrájejte na plátky a nechte je po dobu 24 hodin marinovat v černém pivu.
- Nakrájejte cibuli, česnek, mrkev a celer.
- Po vyjmutí z marinády maso osolte a opepřete.
- Na pánvi či v hrnci s rozpáleným olejem plátky hovězích líček zlehka opečte a následně odložte stranou.
- Do pánve vložte nakrájenou zeleninu a několik minut ji restujte.
- Přilijte pivo, ve kterém jste předtím marinovali maso, a rovněž hovězí vývar, koření a plátky masa.
- Vložte ho trouby a pečte přibližně 4 hodiny při teplotě 150 °C.
- Následně hovězí maso z hrnce vyjměte a nechte 10 minut odpočívat.
- V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej, ve kterém orestujte nakrájenou šalotku a houby.
- Na závěr přeceďte šťávu z hrnce, ve kterém se pekla líčka.
Podávejte nejlépe s polentou či s bramborovou kaší.