Plátky z krůty v houbové omáčce  

Plátky z krůty v houbové omáčce  

Chcete-li docílit výraznější chuti pokrmu, použijte lesní houby, dáváte-li přednost jemnější chuti, použijte žampiony. V obou případech si tento pokrm zamilujete!

Ingredience:

  • 4 krůtí plátky
  • 200 g hub
  • 1 šálek šlehačky
  • 1/4 šálku strouhaného parmezánu
  • 1 čajová lžička sušeného mletého česneku
  • 1 PL olivového oleje
  • 2 PL másla
  • 2 stroužky česneku
  • petrželka
  • rozmarýn
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Omyté a zlehka naklepané krůtí plátky posypejte sušeným česnekem, solí a pepřem.
  2. Na pánvi s olivovým olejem plátky z obou stran zlehka orestujte.
  3. Následně plátky vyjměte a do stejné pánve vložte máslo, na kterém 1-2 minuty povařte na plátky nakrájené houby.
  4. Následně přidejte prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a rozmarýn a restujte další 2 minuty.
  5. Do pánve vlijte šlehačku a za stálého míchání ji přiveďte k varu a vařte až do okamžiku, kdy se vytvoří hustá omáčka.
  6. Přidejte nastrouhaný parmezán a za stálého míchání ho nechte rozpustit do omáčky.
  7. Vraťte do pánve krůtí plátky a ještě několik minut povařte.

Tento pokrm chutná znamenitě především s rýží či s bramborovou kaší.

Krůtí na houbách ve smetanové omáčce
zdroj: ohsnapletseat.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.