Plátky z vepřového masa s paprikovo-smetanovou omáčkou

Plátky z vepřového masa s paprikovo-smetanovou omáčkou

Máte-li rádi pikantnější pokrmy, můžete jednu lžičku sladké papriky nahradit paprikou pálivou.

Ingredience:

  • 400 g vepřového masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 a 1/2 šálku kuřecího vývaru
  • 1/2 šálku zakysané smetany
  • 3 PL olivového oleje
  • 5 čajových lžiček sladké papriky
  • sůl, pepř

Postup:

  1. V hrnci s olivovým olejem zlehka orestujte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Následně ke směsi přidejte plátky vepřového masa a z obou dvou stran několik minut restujte.
  3. Následně přilijte kuřecí vývar, přidejte papriku, sůl a pepř.
  4. Zakryjte pokličkou a vařte přibližně 15 minut.
  5. Přidejte zakysanou smetanu a za občasného míchání povařte ještě 5 minut.
  6. Pokud je omáčka málo hustá, vmíchejte trochu kukuřičného škrobu.

Servírujte s karlovarským či houskovým knedlíkem.

Vepřové plátky s karlovarkým knedlíkem v paprikovo-smetanové omáčce
zdroj: thestaffcanteen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.