Máte-li rádi pikantnější pokrmy, můžete jednu lžičku sladké papriky nahradit paprikou pálivou.
Ingredience:
- 400 g vepřového masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 a 1/2 šálku kuřecího vývaru
- 1/2 šálku zakysané smetany
- 3 PL olivového oleje
- 5 čajových lžiček sladké papriky
- sůl, pepř
Postup:
- V hrnci s olivovým olejem zlehka orestujte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Následně ke směsi přidejte plátky vepřového masa a z obou dvou stran několik minut restujte.
- Následně přilijte kuřecí vývar, přidejte papriku, sůl a pepř.
- Zakryjte pokličkou a vařte přibližně 15 minut.
- Přidejte zakysanou smetanu a za občasného míchání povařte ještě 5 minut.
- Pokud je omáčka málo hustá, vmíchejte trochu kukuřičného škrobu.
Servírujte s karlovarským či houskovým knedlíkem.