Plněná ačokča s hovězím masem a olivami

Plněná ačokča s hovězím masem a olivami

Chutnají vám klasicky plněné paprikové lusky? V tom případě budete nadšeni i z tohoto receptu. V náplni se skvěle snoubí chuť masa, rozinek, rajčat, vajíček a koření.

Ingredience:

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 10 kusů ačokči
  • 2 vejce uvařená natvrdo, nakrájená na kousky
  • 2 PL nasekané petrželky
  • 1 červená cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 1 PL rajčatového protlaku
  • 1/3 šálku rozinek
  • 1/3 šálku černých oliv nakrájených na plátky
  • 1/4 šálku rostlinného oleje
  • sůl, pepř dle chuti

Omáčka

  • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 1/2 šálku červené cibule, nakrájené nadrobno
  • 2 rajčata, oloupaná, zbavená semínek a nakrájená na kousky
  • 1 šálek hovězího vývaru
  • 2 PL rostlinného oleje
  • sůl, pepř dle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a na něm zesklovaťte cibuli a česnek.
  2. Když je cibule měkká a průsvitná, přidejte rajčatový protlak.
  3. Několik minut míchejte a přidejte mleté hovězí maso.
  4. Vařte přibližně 15 minut a občas promíchejte.
  5. Pokud směs vypadá suchá, přidejte trochu vody.
  6. Dochuťte solí a pepřem a pokračujte ve vaření ještě 5 minut.
  7. Po dokončení přidejte rozinky, černé olivy, vejce uvařená natvrdo a petrželku.
  8. Vypněte oheň a ponechte v hrnci.
  9. Omyjte ačokču a odřízněte z jedné strany špičku.
  10. Pomocí lžíce či nože vyjměte z každé ačokči semínka a žilky.
  11. Když se vaří mleté maso, připravte si též omáčku. V hrnci rozehřejte olej, přidejte česnek a cibuli a orestujte doměkka.
  12. Přidejte nakrájená rajčata a vařte, dokud nejsou měkká.
  13. Přidejte hovězí vývar, sůl a pepř.
  14. Naplňte ačokču hovězí směsí a každý lusk zaklopte odkrojenou špičkou.
  15. Ačokču vložte do pánve s omáčkou, přiklopte pokličkou a duste přibližně 20-30 minut na mírném ohni.
  16. Pokud chcete omáčku zahustit, můžete v této fázi přidat dvě čajové lžičky kukuřičného škrobu rozpuštěného ve vodě a vařit, dokud omáčka nebude mírně hustá a lesklá.

Takto plněnou ačokču podávejte nejlépe s rýží.

Plněná paprikookurka s mletým masem.
zdroj: perudelights.com

Při plnění ačokči můžete nápady na rozmanité nádivky načerpat z receptů na plněné papriky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.