Tato varianta je potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale díky svému působivému vzhledu též oko.
Ingredience
- 4 cibule
- 50 g parmazánu
- 50 g čedaru
- 100 g slaniny
- čerstvá petrželka
- čerstvé oregano
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
- Cibuli oloupejte a vařte 15 minut v hrnci s vodou.
- Sceďte a nechte vychladnout.
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Odřízněte kořenový konec cibule tak, aby mohla bezpečně stát.
- V horní části každé cibule vydlabejte lžíci otvor a vyjmuté kousky nakrájejte.
- Parmazán a čedar nastrouhejte najemno.
- Smíchejte bylinky, nastrouhaný sýr a nakrájenou cibuli dohromady.
- Přidejte olivový olej, pepř a důkladně promíchejte.
- Cibulovo-sýrovou směs rozdělte na čtyři stejné díly a naplňte jí cibuli.
- Na prkénko si rozložte tři plátky slaniny do tvaru hvězdy.
- Do středu položte cibuli s náplní, slaninou cibuli obalte a zajistěte párátkem.
- Pečte v předehřáté troubě asi 20 minut nebo dokud slanina na povrchu není křupavá.
Pokrm podávejte s čerstvým či opečeným pečivem.