Plněná cibule se sýrem a slaninou

Plněná cibule se sýrem a slaninou
Příprava: 50 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 4

Tato varianta je potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale díky svému působivému vzhledu též oko.

Ingredience

  • 4 cibule
  • 50 g parmazánu
  • 50 g čedaru
  • 100 g slaniny
  • čerstvá petrželka
  • čerstvé oregano
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup

  • Cibuli oloupejte a vařte 15 minut v hrnci s vodou.
  • Sceďte a nechte vychladnout.
  • Předehřejte troubu na 200 °C.
  • Odřízněte kořenový konec cibule tak, aby mohla bezpečně stát.
  • V horní části každé cibule vydlabejte lžíci otvor a vyjmuté kousky nakrájejte.
  • Parmazán a čedar nastrouhejte najemno.
  • Smíchejte bylinky, nastrouhaný sýr a nakrájenou cibuli dohromady.
  • Přidejte olivový olej, pepř a důkladně promíchejte.
  • Cibulovo-sýrovou směs rozdělte na čtyři stejné díly a naplňte jí cibuli.
  • Na prkénko si rozložte tři plátky slaniny do tvaru hvězdy. 
  • Do středu položte cibuli s náplní, slaninou cibuli obalte a zajistěte párátkem.
  • Pečte v předehřáté troubě asi 20 minut nebo dokud slanina na povrchu není křupavá.

Pokrm podávejte s čerstvým či opečeným pečivem.

Plech s cibulemi obalenými ve slanině.
zdroj: jenniferbanz.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.