Plněná králičí roláda obalená slaninou s květákovou rýží

Plněná králičí roláda obalená slaninou s květákovou rýží

Vychutnejte si dokonalou kombinaci chutí v tomto receptu na pečeného králíka na slanině s květákem. K této dobrotě si také můžete připravit i skvělý květákový salát, a to nejlépe podle našeho receptu.

Co budeme potřebovat

  • 800 g králičího masa
  • 2 cibule
  • 3 lžíce másla
  • ½ svazku bazalky
  • ½ svazku kerblíku
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 20 g rozinek
  • 20 g nasekaných ořechů
  • 4 plátky slanina
  • 200 ml suchého bílého vína
  • sůl
  • pepř

Na květákovou rýži

  • 1 velká hlava květáku

Postup

  • Rozinky namočte do vlažné vody.
  • Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  • Bylinky nasekejte nadrobno.
  • V míse smíchejte bylinky s česnekem, olejem, ořechy a namočenými rozinkami.
  • V hrnci rozehřejte 1 lžíci másla, cibuli orestujte dozlatova, přidejte bylinkovou směs a dochuťte solí a pepřem.
  • Rozložte králičí maso a dochuťte solí a pepřem.
  • Králíka potřete bylinkovou směsí a srolujte, zabalte do slaniny a zajistěte párátky nebo špejlí.
  • Králičí roládu opečte ze všech stran na pánvi na zbylém másle, přidejte víno a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut.
  • Během pečení občas podlévejte šťávou z pečení a vínem.
  • Na květákovou rýži, květák omyjte a důkladně osušte, poté odstraňte veškeré zelené části.
  • Květák nastrouhejte na struhadle s většími otvory.
  • Jakmile budete mít svou květákovou rýži, je snadné ji vařit (nebo si ji vychutnat syrovou)!
  • Jednoduše květák orestujte ve velké pánvi na střední teplotu na 1 lžíci oleje.
  • Přikryjte pokličkou, aby se květák zapařil a byl křehčí.
  • Vařte celkem 5–8 minut, poté dochuťte dle libosti (např. sójovou omáčkou nebo solí a pepřem).

Zbytky květákové rýže skladujte v lednici až 5 dní. Neuvařenou květákovou rýži skladujte v mrazáku až 1 měsíc.

Králičí roláda naplněná špenátem, slaninu a dalšími ingrediencemi.
Zdroj: tonibrancatisano.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.