Plněná masová sekaná

Plněná masová sekaná

Chutné šťavnaté maso plněné houbami, šunkou, uzeným sýrem, vařenými vejci, mrkví a kyselou okurkou se stane vaším oblíbeným pokrmem, který budete servírovat klidně i těm nejnáročnějším hostům. Skvěle se hodí také na slavnostní večeři!

Co budete potřebovat

Na sekanou:

  • 500 g mletého hovězího masa (85 % libového)
  • 500 g mletého vepřového masa (80%-85% tuku)
  • 1 cibule, nastrouhaná nebo najemno nakrájená
  • 2 lžíce sušené saturejky
  • 2 lžičky římského kmínu
  • 2 lžičky černého pepře
  • 2 lžičky soli
  • 2 vejce
  • 2 plátky chleba bez kůrky
  • 50 g mléka (na namočení chleba)
  • 1 bílek
  • 1 lžíce mouky
  • 1-2 lžíce olivového oleje
  • hrst strouhaného sýra (volitelně)

Na náplň:

  • 2-3 mrkve, uvařené a nakrájené na dlouhé tyčinky
  • 5-6 nakládaných okurek
  • 4 vařená vejce
  • 100 g uzené mozarely, nastrouhané
  • 200 g restovaných hub
  • 100 g uzené šunky, nakrájené na kostičky

Na pečenou zeleninu:

  • 500 g šalotky
  • 500 g mrkve
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

  • Z plátků chleba odstraňte kůrku a nakrájejte chléb malé kousky.
  • Namočte je do mléka a nechte změknout.
  • Ve velké míse smíchejte mleté maso, koření, nastrouhanou cibuli, vejce a namočený chléb.
  • Nechte 1/2 – 1 hodinu odležet v lednici.
  • Zatímco maso odpočívá, uvařte mrkev (potrvá to asi 15 minut), sceďte a nakrájejte na dlouhé tyčinky.
  • Současně uvařte vejce (8 minut), oloupejte a nechte vcelku.
  • Houby orestujte na troše oleje, soli a pepře.
  • Nakrájejte šunku a okurky.
  • Uzenou mozzarellu nastrouhejte nebo nasekejte.
  • Předehřejte troubu na 175 °C.
  • Maso rozprostřete na pečící papír do obdélníkového tvaru (přibližně 30 x 25 cm), dokud nebude tlusté asi 1 cm.
  • Ingredience na náplň začněte vrstvit doprostřed podél dlouhé strany obdélníku: na dno položte restované žampiony, přidejte nastrouhaný sýr, nakrájenou šunku a nakrájené okurky.
  • Náplň trochu zploštěte a položte na ni jedno po druhém oloupaná vařená vejce.
  • Z obou stran vajec přidejte vařenou mrkev.
  • Pomocí pečícího papíru naberte maso z obou stran a vytvarujte do tvaru polena.
  • Pomocí prstů utěsněte všechny mezery.
  • Sekanou položte švem dolů na vymazaný pekáč.
  • Bílek smíchejte s 1 lžící mouky a potřete maso.
  • Pokapejte olivovým olejem a osolte.
  • Šalotku rozčtvrťte, mrkev nakrájejte na silné tyčinky a přidejte do pekáče po obou stranách sekané.
  • Do pekáče přidejte olej, sůl, pepř a asi 1 šálek vody.
  • Pečte cca 45 minut, vyndejte, posypte sekanou sýrem (volitelně) a vraťte do trouby na dalších 10 minut.
  • Před krájením nechte maso 10-15 minut odpočinout (aby se uvnitř zachovala šťáva).
  • Podávejte s pečenou zeleninou, salátem nebo jinou přílohou dle výběru.
Nakrájená sekaná plněná houbami, šunkou, uzeným sýrem, vařenými vejci, mrkví a kyselou okurkou na talíři se salátem.
www.viktoriastable.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.