Plněná panenka zabalená ve slanině

Plněná panenka zabalená ve slanině

Vepřová panenka obalená ve slanině a plněná směsí jablek, cibule a bylinek vás naprosto ohromí! Skvěle se hodí na jakýkoli večírek a navíc je jednoduchá na přípravu. Tak si ji s námi pojďte upéct!

Co budete potřebovat

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 střední jablko, oloupané a nakrájené na malé kostičky
  • 1/4 střední žluté cibule, jemně nakrájené
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
  • 1 až 2 silné plátky chleba (dost na 1/2 šálku strouhanky)
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1/8 lžičky soli, plus více podle chuti
  • 1/8 lžičky pepře a více podle chuti
  • 1 vepřová panenka, o hmotnosti cca 500 – 600 g
  • 8 až 10 proužků slaniny, nakrájených na poloviny

Postup

  • Předehřejte troubu na 230 stupňů Celsia.
  • Připravte si pečící plech s okrajem.
  • V pánvi na středním plameni rozehřejte olej.
  • Přidejte nakrájené jablko, cibuli, rozmarýn a tymián a vařte 7 až 9 minut, nebo dokud vše nezměkne.
  • Mezitím mixujte plátky chleba v kuchyňském robotu, dokud nevytvoříte hrubou strouhanku.
  • Měli byste mít asi 1/2 šálku strouhanky.
  • Pánev s cibulí a jablky stáhněte z ohně a vmíchejte strouhanku, hořčici, sůl a pepř.
  • Nechte krátce vychladnout.
  • Vyřízněte hlubokou podélnou štěrbinu ve středu panenky a zastavte se asi 1 cm od spodní části panenky.
  • Otevřete ji jako knihu.
  • Zakryjte kouskem potravinářské fólie a paličkou nebo válečkem na maso jemně klepejte, dokud nebude mít stejnoměrnou tloušťku.
  • Jablečnou nádivku rozprostřete v řadě podél středu masa.
  • Okraje masa spojte, aby se vrátilo do původního tvaru.
  • Zajistěte párátky.
  • Plátky slaniny položte na prkénko a mírně je překryjte.
  • Navrch položte panenku párátky nahoru.
  • Odstraňte párátka a plátky slaniny obalte kolem vepřového masa, abyste vytvořili poleno.
  • Na plech položte panenku, slaninou švem dolů.
  • Pečte 20 až 25 minut, nebo dokud teploměr s okamžitým odečtem vložený do středu masa nezaznamená 63 až 65 °C a slanina není hnědá a křupavá.
  • Pokud je maso hotové dříve, než slanina zhnědne, umístěte panenku na 3 až 5 minut do trouby pod gril, aby se slanina osmahla.
  • Bezpečná teplota vepřového masa: Jaká je teplota vařeného vepřového masa?
  • Před nakrájením na plátky nechte panenku 10 minut odpočinout.
  • Pokud chcete, podávejte se šťávou z pánve.
Panenka obalená ve slanině a plněná směsí jablek, cibule a bylinek na talíři.
www.simplyrecipes.com

Máme pro vás i další lahodné recepty na vepřovou panenku. Vyzkoušejte je všechny!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.