Jak dodat šťavnatému masu ještě něco navíc? Naplňte jej! Vepřová pečínka s nádivkou se skvěle hodí ke slavnostnějším příležitostem a každý si v ní najde to, co má rád.
Ingredience:
- 500 g vepřové pečeně
- 14 plátků anglické slaniny
- 1 menší cibule
- 4 stroužky česneku
- 100 g listového špenátu
- 120 g smetanového sýru (např. Lučina)
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky sušeného tymiánu
- 1 lžička rozmarýnu
- sůl
- pepř
Postup:
- Maso očistěte a podélně rozkrojte na plát. Poté jej opatrně na prkénku rozklepejte tak, aby v něm nevznikly žádné trhliny. Přebytečné části masa odřízněte, aby vám vznikl pravidelný čtverec či obdélník. Maso osolte a opepřete.
- Připravte si nádivku. Nadrobno nakrájenou cibuli orestujte na olivovém oleji. Jakmile cibule změkne, přidejte utřený česnek a restujte další minutu.
- Poté přidejte listový špenát. Jakmile začne ztrácet objem, vmíchejte sýr a koření.
- Mezitím připravte lůžko ze slaniny. Rozložte slaninu na 7 a 7 proužků a propleťte ji tak, aby vám vznikla mřížka. Na slaninové lůžko pak položte rozklepané vepřové maso.
- Maso potřete špenátovo-sýrovou směsí a poté maso opatrně zarolujte. Roládu zafixujte párátky tak, aby se nikde nerozevírala.
- Vložte do pekáče a pečte do měkka po dobu 75 minut v troubě předehřáté na 180°C.
- Podávejte se šťouchanými brambory, bramborovou kaší nebo zeleninou opečenou na másle.