Plněná pečeně z vepřového masa

Plněná pečeně z vepřového masa
Příprava: 15 minut Vaření: 85 minut Počet porcí: 3

Jak dodat šťavnatému masu ještě něco navíc? Naplňte jej! Vepřová pečínka s nádivkou se skvěle hodí ke slavnostnějším příležitostem a každý si v ní najde to, co má rád.

Ingredience:

  • 500 g vepřové pečeně
  • 14 plátků anglické slaniny
  • 1 menší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g listového špenátu
  • 120 g smetanového sýru (např. Lučina)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1 lžička rozmarýnu
  • sůl
  • pepř

Postup:

  • Maso očistěte a podélně rozkrojte na plát. Poté jej opatrně na prkénku rozklepejte tak, aby v něm nevznikly žádné trhliny. Přebytečné části masa odřízněte, aby vám vznikl pravidelný čtverec či obdélník. Maso osolte a opepřete.
  • Připravte si nádivku. Nadrobno nakrájenou cibuli orestujte na olivovém oleji. Jakmile cibule změkne, přidejte utřený česnek a restujte další minutu. 
  • Poté přidejte listový špenát. Jakmile začne ztrácet objem, vmíchejte sýr a koření. 
  • Mezitím připravte lůžko ze slaniny. Rozložte slaninu na 7 a 7 proužků a propleťte ji tak, aby vám vznikla mřížka. Na slaninové lůžko pak položte rozklepané vepřové maso. 
  • Maso potřete špenátovo-sýrovou směsí a poté maso opatrně zarolujte. Roládu zafixujte párátky tak, aby se nikde nerozevírala. 
  • Vložte do pekáče a pečte do měkka po dobu 75 minut v troubě předehřáté na 180°C.
  • Podávejte se šťouchanými brambory, bramborovou kaší nebo zeleninou opečenou na másle. 
Plněná pečeně z vepřového masa se zeleninou
www.ruled.me

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.