Plněná tomata s mozzarellou a bazalkou

Plněná tomata s mozzarellou a bazalkou

Čekáte návštěvu, ale nemáte chuť vyrábět chlebíčky, jednohubky, sendviče a tomu podobné dobroty?

Pak zkuste tuto jednoduchou recepturu na vynikající pokrm, po kterém se budete olizovat nejen vy, ale i vaši hosté. Navíc si budou myslet, jakou práci jste si museli dát s jejich pohoštěním.

Ingredience:

  • 4 velká rajčata (ideální jsou s masitými stěnami)
  • 1 hrnek drceného sýru Mozzarella
  • 1/2 hrnku strouhaného parmazánu
  • 1/4 čerstvé krájené bazalky
  • 1/4 hrnku strouhaného chleba (cca 1 – 2 plátky)
  • 1 polévková lžíce rozpuštěného soleného másla
  • 1 lžička mletého česneku
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/8 lžičky pepře
  • Olivový olej na pokapání

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 200 stupňů a pustíme se do výroby strouhanky. Odkrojíme kůrku a pomocí mixéru rozmixujeme na drobečky. Kdo nemá mixér, může to udělat vidličkou.
  • Rajčata opláchneme, rozřízneme vodorovně na poloviny a pomocí lžíce opatrně vydlabeme vnitřek, ale opatrně, aby nedošlo k proražení stěn rajčete.
  • Poloviny rajčat naskládáme do pekáčku, osolíme a opepříme.
  • Dužinu z rajčat zbavíme zrníček, odlijeme tekutinu a dužinu nakrájíme.
  • Do misky dáme nakrájenou dužinu, sýr Mozzarella, 1/4 hrnku parmazánu, bazalku, strouhanku, máslo, česnek, sůl, pepř a důkladně promícháme.
  • Hotovou nádivku naplníme do rajčat pomocí dvou lžic. Naplněná rajčata poté posypeme zbývajícím parmazánem.
  • Všechna rajčata zakápneme olivovým olejem a vložíme do předehřáté trouby.
  • Pečeme po dobu 15 minut, až dokud nejsou rajčata jemná a náplň nebude bublat.
  • Servírujeme ihned po upečení ozdobené listy bazalky. Skvěle chutnají i vystydlá.
Vegetariánská rajčata plněná mozzarellou, parmazánem a čerstvými bylinkami.
Zdroj: https://www.simplyrecipes.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.