Plněná vařená vejce ala vejce mimóza jsou oblíbená jako předkrm. Očarujte své hosty lahodnou kombinací.
INGREDIENCE
- 6 vajec uvařených natvrdo
- plechovka tuňáka
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce dijonské hořčice
- ¼ lžičky vinného octa (bílý nebo červený)
- ¼ lžičky soli
- ¼ lžičky pepře
- 2 nasekané jarní cibulky
Na ozdobu:
- nasekaná pažitka
- kapary
- nakrájené olivy
POSTUP
- Vejce si nakrojíme na poloviny a opatrně vydlábneme žloutky.
- Žloutky si míse rozmačkáme, osolíme, opepříme, přidáme majonézu, hořčici, ocet, přidáme tuňáka a nasekanou cibulku.
- Vše zpracujeme v pomazánku a do bílků vzniklou pomazánku naplníme pomocí zdobičky s širším průměrem.
- Nakonec ozdobíme nasekanou pažitkou, kapary nebo olivami.
- Podáváme s kouskem pečiva.
