A zde máme recept na vepřovou panenku na způsob rolády.
INGREDIENCE:
- cca 1200 g vepřové panenky
- 1 lžička italského koření
- ⅓ hrnku sušených rajčat
- ½ balení mraženého špenátu
- ¾ hrnku nastrouhané mozzarelly
- 1 a ½ lžíce olivového oleje
- 450 g menších rajčat
- sůl
- pepř
- 1 lžíce nasekané petrželky
POSTUP:
- Panenku si přepůlte na poloviny (ne úplně) tak, abyste vytvořili jeden velký plát.
- Ten vyklepejte přes potravinářskou fólii tloučkem na maso.
- Posypte italským kořením, solí, pepřem a rozetřete.
- Navrch rozprostřete povolený a scezený špenát, sýr a sušená rajčata.
- Panenku zarolujte a upevněte na několika místech provázkem, tak aby během pečení náplň nevytekla.
- Posypte ji solí, kořením a rozetřete.
- Brambory si nakrájejte na kostičky, přidejte rajčata, vše osolte, opepřete, přidejte nasekanou petrželku a smíchejte s olejem.
- Spolu s panenkou dejte do pekáčku a pečte na 200 °C asi 30 minut.
- Teplotu masa měřte průběžně. Pro středně propečenou by měla dosáhnout 65 °C, 70 °C na medium.
- Po upečení nechte odstát 5 minut, pak teprve krájejte.