Pokud patříte mezi milovníky sladko-slaných chuťových kombinací, tuto roládu plněnou ovocnou náplní si jednoduše zamilujete.
Co budete potřebovat
- 1,5 kg vykostěné vepřové panenky
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 150 ml jablečného moštu
- tři lžíce octa
- 100 g cukru
- 1 velká cibule, oloupaná, nakrájená na plátky
- 180 g sušených jablek
- 75 g sušených brusinek
- 1 polévková lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
- 1 lžíce hořčičného semínka
- půl lžičky kajenského pepře
Postup
- Troubu předehřejte na 220 °C.
- Maso podélně rozřízněte a rozklepejte na velký tenký plátek. Můžete jej také rozříznout na několik částí, které položíte vedle sebe a pomocí naklepání spojíte. Osolte a opepřete z obou stran.
- V hrnci smíchejte všechny zbývající ingredience. Na mírném ohni přiveďte k varu a nechte cca 20 minut provařit. Poté rozmixujte.
- Maso rozložte na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně pomažte uvařenou náplní. Část můžete nechat na potření shora. Podlijte několika lžícemi vody a dejte do trouby.
- Pečte 45 – 60 minut a během pečení podlévejte výpekem. Pokud je maso na suchu, přidejte několik lžic vody nebo zbytek marinády.
- Po vyjmutí z trouby krájejte na plátky a podávejte se šťouchaným nebo vařeným bramborem.