Plněná vepřová roláda s jablky a brusinkami

Plněná vepřová roláda s jablky a brusinkami

Pokud patříte mezi milovníky sladko-slaných chuťových kombinací, tuto roládu plněnou ovocnou náplní si jednoduše zamilujete.

Co budete potřebovat

  • 1,5 kg vykostěné vepřové panenky
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 150 ml jablečného moštu
  • tři lžíce octa
  • 100 g cukru
  • 1 velká cibule, oloupaná, nakrájená na plátky
  • 180 g sušených jablek
  • 75 g sušených brusinek
  • 1 polévková lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžíce hořčičného semínka
  • půl lžičky kajenského pepře

Postup

  • Troubu předehřejte na 220 °C.
  • Maso podélně rozřízněte a rozklepejte na velký tenký plátek. Můžete jej také rozříznout na několik částí, které položíte vedle sebe a pomocí naklepání spojíte. Osolte a opepřete z obou stran.
  • V hrnci smíchejte všechny zbývající ingredience. Na mírném ohni přiveďte k varu a nechte cca 20 minut provařit. Poté rozmixujte.
  • Maso rozložte na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně pomažte uvařenou náplní. Část můžete nechat na potření shora. Podlijte několika lžícemi vody a dejte do trouby.
  • Pečte 45 – 60 minut a během pečení podlévejte výpekem. Pokud je maso na suchu, přidejte několik lžic vody nebo zbytek marinády.
  • Po vyjmutí z trouby krájejte na plátky a podávejte se šťouchaným nebo vařeným bramborem.
Upečená masová roláda plněná jablky.
Zdroj: tatyanaseverydayfood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.