Plněná vepřová roláda s restovanými žampiony

Plněná vepřová roláda s restovanými žampiony

Tato lahodná roláda z vepřového masa je plněná restovanými žampiony a cibulí a pečená do naprosté dokonalosti. Úžasná rodinná večeře!

Co budete potřebovat

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 g žampionů nakrájených na kostičky
  • 1 střední cibule nakrájená na kostičky
  • 1,5 kg vepřového masa bez kosti (použijte vepřovou panenku nebo pečeni)
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 lžička italského koření

Postup

  • V malé misce smíchejte sůl, černý pepř a italské koření.
  • Odložte stranou.
  • Očistěte a nakrájejte žampiony a cibuli.
  • Předehřejte pánev s olivovým olejem.
  • Přidejte na kostičky nakrájené žampiony a orestujte je dozlatova.
  • Dále přidejte cibuli a restujte do změknutí.
  • Vepřové maso podélně rozřízněte (neprořízněte až na druhý konec) a otevřete ho jako knihu.
  • Paličkou na maso ho rozklepejte, aby mělo všude stejnou tloušťku.
  • Okořeňte třetinou koření.
  • Maso potřete směsí restovaných žampionů a cibule.
  • Pěkně maso srolujte a roládu utěsněte párátkem nebo kuchyňským provázkem namočeným ve vodě.
  • Dochuťte zbylým kořením.
  • Předehřejte pánev na velmi vysokém plameni.
  • Opečte každou stranu rolády a případně ještě okořeňte.
  • Roládu pečte asi 30 minut při 190 °C.
  • Užijte si to!
Nakrájená roláda z vepřového masa plněná restovanými žampiony a cibulí na talíři.
www.momsdish.com

A co takové recepty na vepřové se smetanou? Smetana vepřové maso krásně zjemní a dodá mu lahodnou chuť. S trochou dalších ingrediencí pak vykouzlíte výborný oběd, který se hodí jak ve všední, tak ve svátečnější den.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.