Tato lahodná roláda z vepřového masa je plněná restovanými žampiony a cibulí a pečená do naprosté dokonalosti. Úžasná rodinná večeře!
Co budete potřebovat
- 2 lžíce olivového oleje
- 500 g žampionů nakrájených na kostičky
- 1 střední cibule nakrájená na kostičky
- 1,5 kg vepřového masa bez kosti (použijte vepřovou panenku nebo pečeni)
- 1 lžička soli
- 1 lžička černého pepře
- 1 lžička italského koření
Postup
- V malé misce smíchejte sůl, černý pepř a italské koření.
- Odložte stranou.
- Očistěte a nakrájejte žampiony a cibuli.
- Předehřejte pánev s olivovým olejem.
- Přidejte na kostičky nakrájené žampiony a orestujte je dozlatova.
- Dále přidejte cibuli a restujte do změknutí.
- Vepřové maso podélně rozřízněte (neprořízněte až na druhý konec) a otevřete ho jako knihu.
- Paličkou na maso ho rozklepejte, aby mělo všude stejnou tloušťku.
- Okořeňte třetinou koření.
- Maso potřete směsí restovaných žampionů a cibule.
- Pěkně maso srolujte a roládu utěsněte párátkem nebo kuchyňským provázkem namočeným ve vodě.
- Dochuťte zbylým kořením.
- Předehřejte pánev na velmi vysokém plameni.
- Opečte každou stranu rolády a případně ještě okořeňte.
- Roládu pečte asi 30 minut při 190 °C.
- Užijte si to!
A co takové recepty na vepřové se smetanou? Smetana vepřové maso krásně zjemní a dodá mu lahodnou chuť. S trochou dalších ingrediencí pak vykouzlíte výborný oběd, který se hodí jak ve všední, tak ve svátečnější den.