Kromě masové směsi lze k naplnění použít také mleté maso. Specifickou chuť této variantě dodá také další zelenina, především rajčata a papriky.
Ingredience:
- 2 středně velké cukety
- 300 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 rajče
- 1 paprika
- 5 PL rajčatového protlaku
- 150 g mozzarelly
- oregano
- tymián
- sůl, pepř
Postup:
- Předehřejte si troubu na 200°C.
- Na pánvi na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibulku a česnek.
- Následně přidejte i mleté maso a restujte ho po dobu několika minut.
- Odstraňte z pánve přebytečný tuk a přidejte rajský protlak, na malé kousky nakrájené rajče, papriku a koření.
- Duste přibližně 10 minut.
- Pánev odstavte z ohně a vmíchejte do směsi polovinu mozzarelly.
- Omyté cukety rozpulte napůl a vydlabejte část dužiny tak, aby vznikl prostor, do kterého budete vkládat připravenou masovo-zeleninovou směs.
- Cukety naplňte směsí a vložte do zapékací misky.
- Posypejte kousky zbývající mozzarelly.
- Pečte po dobu přibližně 25 minut, než jsou cukety měkké.
Věděli jste, že z cukety lze připravit i velmi chutnou bábovku či perník? Inspirujte se našimi recepty na cuketové moučníky!