Plněná zapékaná cuketa s mletým masem a zeleninou

Plněná zapékaná cuketa s mletým masem a zeleninou

Kromě masové směsi lze k naplnění použít také mleté maso. Specifickou chuť této variantě dodá také další zelenina, především rajčata a papriky.

Ingredience:

  • 2 středně velké cukety
  • 300 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 rajče
  • 1 paprika
  • 5 PL rajčatového protlaku
  • 150 g mozzarelly
  • oregano
  • tymián
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 200°C.
  2. Na pánvi na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibulku a česnek.
  3. Následně přidejte i mleté maso a restujte ho po dobu několika minut.
  4. Odstraňte z pánve přebytečný tuk a přidejte rajský protlak, na malé kousky nakrájené rajče, papriku a koření.
  5. Duste přibližně 10 minut.
  6. Pánev odstavte z ohně a vmíchejte do směsi polovinu mozzarelly.
  7. Omyté cukety rozpulte napůl a vydlabejte část dužiny tak, aby vznikl prostor, do kterého budete vkládat připravenou masovo-zeleninovou směs.
  8. Cukety naplňte směsí a vložte do zapékací misky.
  9. Posypejte kousky zbývající mozzarelly.
  10. Pečte po dobu přibližně 25 minut, než jsou cukety měkké.
Zapékaná cuketa plněná mletým masem a zeleninou
zdroj: spendwithpennies.com

Věděli jste, že z cukety lze připravit i velmi chutnou bábovku či perník? Inspirujte se našimi recepty na cuketové moučníky!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.