Plněné batáty kuřecím masem v BBQ omáčce

Plněné batáty kuřecím masem v BBQ omáčce

Je to americký způsob! Vychutnejte si typické plněné sladké brambory s krémových kuřecím masem v BBQ omáčce!

Co budeme potřebovat

  • 1 kg kuřecích prs nebo kuřecích stehen
  • 1/2 cibule, jemně nakrájené
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 300 ml vaší oblíbené barbecue omáčky
  • 3 polévkové lžíce jablečného octa

Na salát

  • 250 g nakrájeného zelí
  • 30 ml majonézy
  • 2 lžičky jablečného octa
  • 1/4 lžičky soli

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  • Batáty dobře omyjte a každou bramboru 3-5x propíchněte vidličkou.
  • Sladké brambory položte na plech a pečte 45–60 minut, nebo dokud je nelze snadno propíchnout vidličkou nebo ostrým nožem.
  • Vložte kuře do hrnce pomalého hrnce. Přidejte cibuli, česnek, barbecue omáčku a jablečný ocet.
  • Pomalu vařte 3-4 hodiny, nebo do změknutí.
  • Kuře naporcujte dvěma vidličkami a promíchejte s barbecue omáčkou, aby se obalilo.
  • Ve velké misce smíchejte majonézu, jablečný ocet, sůl.
  • Přidejte zelný salát/zelí a promíchejte, aby se dobře obalilo.
  • Směs necháme 10-15 minut odležet v lednici a před podáváním znovu promícháme.
  • Když jsou batáty upečené a měkké, ostrým nožem proveďte podélný řez asi v polovině brambory.
  • Pomocí vidličky jemně rozevřete řez a vidličkou brambory mírně načechrejte.
  • Naberte asi 60 g nakrájeného kuřete a přidejte ho do rozkrojené brambory a přidejte k tomu ještě asi 60 g salátu.

Abyste si mohli připravit to nejjemnější kuře je potřeb mít kvalitní pomalý hrnec. Vyberte si v naší recenzi na hrnce k pomalému vaření!

Uvařená brambora naplněná lahodným krémovým masem z kuřete.
Zdroj: downshiftology.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.