Je to americký způsob! Vychutnejte si typické plněné sladké brambory s krémových kuřecím masem v BBQ omáčce!
Co budeme potřebovat
- 1 kg kuřecích prs nebo kuřecích stehen
- 1/2 cibule, jemně nakrájené
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 300 ml vaší oblíbené barbecue omáčky
- 3 polévkové lžíce jablečného octa
Na salát
- 250 g nakrájeného zelí
- 30 ml majonézy
- 2 lžičky jablečného octa
- 1/4 lžičky soli
Postup
- Předehřejte troubu na 200 stupňů.
- Batáty dobře omyjte a každou bramboru 3-5x propíchněte vidličkou.
- Sladké brambory položte na plech a pečte 45–60 minut, nebo dokud je nelze snadno propíchnout vidličkou nebo ostrým nožem.
- Vložte kuře do hrnce pomalého hrnce. Přidejte cibuli, česnek, barbecue omáčku a jablečný ocet.
- Pomalu vařte 3-4 hodiny, nebo do změknutí.
- Kuře naporcujte dvěma vidličkami a promíchejte s barbecue omáčkou, aby se obalilo.
- Ve velké misce smíchejte majonézu, jablečný ocet, sůl.
- Přidejte zelný salát/zelí a promíchejte, aby se dobře obalilo.
- Směs necháme 10-15 minut odležet v lednici a před podáváním znovu promícháme.
- Když jsou batáty upečené a měkké, ostrým nožem proveďte podélný řez asi v polovině brambory.
- Pomocí vidličky jemně rozevřete řez a vidličkou brambory mírně načechrejte.
- Naberte asi 60 g nakrájeného kuřete a přidejte ho do rozkrojené brambory a přidejte k tomu ještě asi 60 g salátu.
Abyste si mohli připravit to nejjemnější kuře je potřeb mít kvalitní pomalý hrnec. Vyberte si v naší recenzi na hrnce k pomalému vaření!