Knedlíky jsou nedílnou součástí české kuchyně.
Dnes se podíváme na recepty na plněné bramborové knedlíky, po kterých se jen zapráší!
Máme pro vás třeba klasickou variantu s uzeným masem, bezlepkovou verzi, ale i o něco méně tradiční knedlíky plněné žampiony či krutony.
Který recept si vyberete?
Naše recepty
Plnění bramborových knedlíků
Předem je třeba připomenout, že všechny tvary knedlíky se musí dobře uzavřít, aby se během vaření neotevřely. Plnění a tvarování bramborových knedlíků můžeme provádět několika způsoby :
- Z propracovaného bramborového těsta odtrháváme kousky, do kterých můžeme balit náplň. Tento způsob se hodí jen pro pevné kousky, například uzeniny.
- Těsto rozválíme a krájíme na vhodně velké čtverce, na které pak klademe hromádky náplně.
- Těsto rozválíme na pláty přiměřené velikosti a pak do nich balíme pevnou uzeninu, jako jsou párky nebo klobásy. Po uvaření tento typ knedlíků krájíme na plátky.
- Těsto rozválíme na pláty velikostí odpovídající zhruba kynutému knedlíku a na celou plochu rozetřeme náplň. Knedlík pak stočíme jako roládku a dobře uzavřeme. I tento druh knedlíků krájíme po uvaření na plátky.
A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!