Pro českou kuchyni jsou typické různé variace ovocných knedlíků. Většina z nás má přelom letních prázdnin a začátek září spojený se švestkami. Zkuste tento recept na švestkové knedlíky z bramborového těsta.
Co budeme potřebovat
- ca. 500 g vařených brambor ve slupce
- 300 g celozrnné špaldová mouka
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 vejce M
- 3,5 g soli
- Švestky
Postup
- Brambory oloupeme a nastrouháme najemno.
- Přidáme mouku, sůl a celé vejce.
- Všechny ingredience smícháme a důkladně prohněteme.
- Těsto necháme krátce odstát (asi 5 minut).
- Jakmile umyjete a vypeckujete švestky, ihned je zabalte do těsta a vytvarujte knedlíky.
- Vařte je v mírně osolené vodě 7-8 minut.
- Knedlíky se tradičně dochucují mletým mákem, cukrem a rozpuštěným máslem.
- Ale možná je i skořice, jogurt, hrudkovitý tvaroh nebo zakysaná smetana.
Inspirujte se i dalšími recepty na sladké plněné knedlíky!