Plněné bramborové knedlíky švestkami

Plněné bramborové knedlíky švestkami

Pro českou kuchyni jsou typické různé variace ovocných knedlíků. Většina z nás má přelom letních prázdnin a začátek září spojený se švestkami. Zkuste tento recept na švestkové knedlíky z bramborového těsta.

Co budeme potřebovat

  • ca. 500 g vařených brambor ve slupce
  • 300 g celozrnné špaldová mouka
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 vejce M
  • 3,5 g soli
  • Švestky

Postup

  • Brambory oloupeme a nastrouháme najemno.
  • Přidáme mouku, sůl a celé vejce.
  • Všechny ingredience smícháme a důkladně prohněteme.
  • Těsto necháme krátce odstát (asi 5 minut).
  • Jakmile umyjete a vypeckujete švestky, ihned je zabalte do těsta a vytvarujte knedlíky.
  • Vařte je v mírně osolené vodě 7-8 minut.
  • Knedlíky se tradičně dochucují mletým mákem, cukrem a rozpuštěným máslem.
  • Ale možná je i skořice, jogurt, hrudkovitý tvaroh nebo zakysaná smetana.

Inspirujte se i dalšími recepty na sladké plněné knedlíky!

Sladké bramborové knedlíčky plněné celou švestkou.
Zdroj: lilvienna.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.