Plněné bramborové knedlíky uzeným

Plněné bramborové knedlíky uzeným

Těsto z brambor lze výborně doplnit uzeným masem a dušeným bílým zelím. Tato kombinace chutí je velmi dobrá a málkdo jí odolá!

INGREDIENCE

  • 350 g uzeného masa
  • 65 g krupice
  • 165 g hrubé mouky
  • 850 g brambor
  • 80 g sádla
  • 2 cibule
  • 1 vejce
  • 500 g bílého zelí
  • 1 jablko
  • cukr
  • ocet dle potřeby
  • olej sůl

POSTUP:

  1. Brambory na knedle si raději uvaříme den předem, protože se nám pak budou lépe zpracovávat.
  2. Na druhý den je oloupeme a nastrouháme.
  3. Dáme je do misky a přisypeme mouku, krupici, sůl a vejce.
  4. Zpracujeme si těsto.
  5. Mezitím si dáme vařit uzené maso doměkka.
  6. Z bramborového těsta vyválíme jednotlivé placičky, ze kterých budeme tvořit knedlíky.
  7. Placičky naplníme nakrájeným vařeným uzeným masem a zabalíme.
  8. Vaříme ve vařící vodě asi 15 minut.
  9. V pánvičce zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na nudličky nakrájené zelí.
  10. Podlijeme vodou, osolíme a zelí dusíme doměkka.
  11. Nakonec přidáme nastrouhané jablko, ochutíme cukrem a octem.
  12. Na talířek dáme dušené zelí, plněné bramborové knedlíky a omastíme orestovanou cibulí.
Knedlíky z brambor na talíři s dušeným zelím, které si krájí žena.
www.regattahotel.com.au

Máme pro vás i další vynikající recepty na rychlé a jednoduché knedlíky z ovoce. Vyzkoušejte všechny varianty!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.