Tento recept je ideální jako příloha i samostatný pokrm. Skvělé je připravit si pohoštění, kdy k nim budete servírovat různé dipy, ze kterých si můžou hosté vybírat.
INGREDIENCE
- 8 velkých brambor na pečení
- 350 g růžiček brokolice
- 1 velká jemně nasekaná cibule
- 4 stroužky prolisovaného česneku
- 2 šálky strouhaného čedaru
- 1/2 šálku zakysané smetany
- 1/4 šálku mléka
- sůl, pepř
POSTUP
- Předehřejte troubu na 190°C.
- Potřete brambory lžící oleje a propíchněte je nožem, aby z nich mohla odcházet pára.
- Pečte 1,5 hodiny do změknutí.
- Ponořte brokolici do vroucí vody, dokud nezměkne (asi 5 min).
- Slijte vodu a brokolici propláchněte.
- Nechte usušit a pak ji nahrubo nasekejte.
- Na pánvi na lžíci oleje osmažte jemně sekanou cibuli, až změkne (cca 10 min), pak na 2 minuty přidejte drcený česnek.
- Odstavte z ohně.
- Předpečené brambory nechte trochu vychladnout, aby se s nimi dalo pracovat.
- Seřízněte podélně vršek brambory a opatrně vydlabejte vnitřek.
- Vydlabané vnitřky brambor smíchejte s brokolicí, cibulí a česnekem, přidejte strouhaný sýr, sůl a pepř.
- Promíchejte a směsí naplňte vydlabané brambory.
- Pečte dalších 30 minut.
- Na závěr můžete každou bramboru ještě posypat trochou sýra a nechat ho rozpéct.