Plněné cukety s rajčatovou omáčkou

Plněné cukety s rajčatovou omáčkou
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Máme pro vás další úžasný recept na vegetariánský oběd! Italské plněné cukety jsou rychlým a zdravým pokrmem, který si zamilujete! Připravíte je za pouhých 20 minut a navíc jsou vegetariánské a bez lepku.

Ingredience

  • 2 cukety, rozpůlené podélně
  • 1 šálek fazolí cannellini
  • 1 a 1/4 šálku rajčatové omáčky
  • 1/2 šálku sýra mozzarella, nastrouhaného
  • 1/4 šálku parmazánu, strouhaného
  • 1 polévková lžíce čerstvé bazalky, nasekané

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  2. Lžící vydlabejte jádro cuket a položte půlky cuket lícem dolů na papírové ubrousky, aby nasákly přebytečnou vlhkost.
  3. Nalijte 1 šálek rajčatové omáčky do zapékací misky 33×23 cm.
  4. Vložte do mísy půlky cuket a do jejich středu přidejte fazole cannellini.
  5. Na fazole nalijte zbylou rajčatovou omáčku, poté posypte mozzarellou a parmazánem.
  6. Pečte odkryté 20 minut a poslední 1 minutu opékejte na HIGH, dokud sýr nezhnědne.
  7. Poté posypte čerstvou bazalkou a podávejte!
Cukety plněné vegetariánskou směsí, zapečené se sýrem a servírované v zapékací míse s rajčatovou omáčkou.
www.asimplepalate.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.