Máme pro vás další úžasný recept na vegetariánský oběd! Italské plněné cukety jsou rychlým a zdravým pokrmem, který si zamilujete! Připravíte je za pouhých 20 minut a navíc jsou vegetariánské a bez lepku.
Ingredience
- 2 cukety, rozpůlené podélně
- 1 šálek fazolí cannellini
- 1 a 1/4 šálku rajčatové omáčky
- 1/2 šálku sýra mozzarella, nastrouhaného
- 1/4 šálku parmazánu, strouhaného
- 1 polévková lžíce čerstvé bazalky, nasekané
Postup
- Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
- Lžící vydlabejte jádro cuket a položte půlky cuket lícem dolů na papírové ubrousky, aby nasákly přebytečnou vlhkost.
- Nalijte 1 šálek rajčatové omáčky do zapékací misky 33×23 cm.
- Vložte do mísy půlky cuket a do jejich středu přidejte fazole cannellini.
- Na fazole nalijte zbylou rajčatovou omáčku, poté posypte mozzarellou a parmazánem.
- Pečte odkryté 20 minut a poslední 1 minutu opékejte na HIGH, dokud sýr nezhnědne.
- Poté posypte čerstvou bazalkou a podávejte!