Vynikající recepty na plněné vánoční cukroví! Připravte si s námi to nejlepší

Po skvělé rybí polévce, dokonale usmaženém řízku a lahodném salátu se rodina těší, jakým cukrářským kouzlem ji překvapíte o letošních Vánocích.

A právě plněné vánoční cukroví je z principu královnou sváteční tabule, neboť jeho příprava se skládá pouze z pečení korpusů, plnění cukroví a následného zdobení.

Připravte si jeden z těchto receptů na vánoční cukroví s krémem!

Krémy na plnění vánočního cukroví

Karamelový krém

Co budeme potřebovat

  • 180 g cukru
  • 80 g másla
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce vody

Postup

  • Do hrnce dejte cukr a na velmi mírném plameni pomalu rozpouštějte, ale nemíchejte.
  • Až se cukru rozpustí, přidejte na kousky nakrájené máslo a teprve nyní zamíchejte.
  • Na závěr opatrně přilijte smetanu ke šlehání.
  • Po dobu 10 – 15 minut nechte směs na malém plameni probublávat a občas promíchejte.
  • Směs by měla získat krémovou konzistenci.
  • Nechte vychladit a můžete používat.

Kokosový krém s bílou čokoládou

Co budeme potřebovat

  • 70 g strouhaného kokosu (mohou být i plátky kokosu)
  • 100 g bílé čokolády
  • 90 g másla či margarínu
  • špetka soli

Postup

  • Pokud používáte plátky kokosu, začněte tím, že je v sekáčku nasekáte na jemno.
  • Bílou čokoládu nalámejte na kousky a také rozdrťte v sekáčku. Pokud ho nemáte k dispozici, můžete jednoduše nastrouhat.
  • Přidejte sůl a změklé máslo či margarín a vyšlehejte.
  • Nyní krém můžete dát do zdobícího sáčku a libovolně použít.

Tento krém je krásně lehký a díky použitým surovinám je i zdravý. Výborně se hodí do pečiva, kde je třeba více krému např. plněné trubičky, pařížské tyčinky nebo třeba linecké košíčky.

Čokoládový krém

Ingredience

  • 250 g čerstvého sýra
  • 200 g hořké čokolády, ideálně s vysokým obsahem kakaa
  • 1 lžíce medu

Postup

  • Nejprve rozpusťte čokoládu spolu s medem. Poté nechte lehce vychladnout.
  • Přidejte čerstvý sýr a důkladně promíchejte. Dejte alespoň na 1 hodinu do lednice vychladit.
  • Po vychlazení směs našlehejte ručním šlehačem, naplňte zdobicí sáček a použijte dle libosti.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.