Po skvělé rybí polévce, dokonale usmaženém řízku a lahodném salátu se rodina těší, jakým cukrářským kouzlem ji překvapíte o letošních Vánocích.
A právě plněné vánoční cukroví je z principu královnou sváteční tabule, neboť jeho příprava se skládá pouze z pečení korpusů, plnění cukroví a následného zdobení.
Připravte si jeden z těchto receptů na vánoční cukroví s krémem!
Naše recepty
Krémy na plnění vánočního cukroví
Karamelový krém
Co budeme potřebovat
- 180 g cukru
- 80 g másla
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce vody
Postup
- Do hrnce dejte cukr a na velmi mírném plameni pomalu rozpouštějte, ale nemíchejte.
- Až se cukru rozpustí, přidejte na kousky nakrájené máslo a teprve nyní zamíchejte.
- Na závěr opatrně přilijte smetanu ke šlehání.
- Po dobu 10 – 15 minut nechte směs na malém plameni probublávat a občas promíchejte.
- Směs by měla získat krémovou konzistenci.
- Nechte vychladit a můžete používat.
Kokosový krém s bílou čokoládou
Co budeme potřebovat
- 70 g strouhaného kokosu (mohou být i plátky kokosu)
- 100 g bílé čokolády
- 90 g másla či margarínu
- špetka soli
Postup
- Pokud používáte plátky kokosu, začněte tím, že je v sekáčku nasekáte na jemno.
- Bílou čokoládu nalámejte na kousky a také rozdrťte v sekáčku. Pokud ho nemáte k dispozici, můžete jednoduše nastrouhat.
- Přidejte sůl a změklé máslo či margarín a vyšlehejte.
- Nyní krém můžete dát do zdobícího sáčku a libovolně použít.
Tento krém je krásně lehký a díky použitým surovinám je i zdravý. Výborně se hodí do pečiva, kde je třeba více krému např. plněné trubičky, pařížské tyčinky nebo třeba linecké košíčky.
Čokoládový krém
Ingredience
- 250 g čerstvého sýra
- 200 g hořké čokolády, ideálně s vysokým obsahem kakaa
- 1 lžíce medu
Postup
- Nejprve rozpusťte čokoládu spolu s medem. Poté nechte lehce vychladnout.
- Přidejte čerstvý sýr a důkladně promíchejte. Dejte alespoň na 1 hodinu do lednice vychladit.
- Po vychlazení směs našlehejte ručním šlehačem, naplňte zdobicí sáček a použijte dle libosti.