Plněné houby zapečené v troubě

Plněné houby zapečené v troubě

Žampiony mají intenzivní, robustní chuť a masitou texturu, díky čemuž jsou ideální pro plnění směsí ze sýra a sušených rajčat.

Co budeme potřebovat

  • 4-6 velkých polních hub, stopky odstraněné
  • olivový olej
  • 600 g ricotty
  • 60 g sušených rajčat (nakrájených nadrobno)
  • 1 lžíce nasekaných vypeckovaných oliv
  • 20 g strouhaného parmazánu
  • 2 lžičky nakrájeného oregana
  • 2 lžíce nasekané ploché petrželky a navíc na ozdobu
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 vejce (lehce rozšlehané)

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C.
  • Houby potřete z obou stran olivovým olejem.
  • Houby položte na plech vyložený nepřilnavým pečicím papírem.
  • Ve velké misce smíchejte ricottu, sušená rajčata, olivy, parmazán, oregano, petržel, sůl a pepř a vejce.
  • Rozdělte směs ricotty mezi žampiony.
  • Žampiony pečte v troubě asi 15–20 minut, nebo dokud není náplň zlatavá a houby měkké.
  • Položte na servírovací talíř a posypte navíc nasekanou petrželkou.

Naplněné, ale neupečené žampiony můžete jednoduše uchovat na příště, a to díky skvělému pomocníkovi, jako je vakuovačka. Jednoduše je uskladníte a můžete je vytáhnout z lednice nebo mrazáku, když na ně přijde chuť. Podívejte se jaká vakuovačka na potraviny je nejlepší podle naší recenze.

Plněné houby s bohatou nádivkou zapečené v troubě.
Zdroj: spicysouthernkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.