Plněné kalamáry v rajčatové omáčce

Plněné kalamáry v rajčatové omáčce

Ačkoli Italové k mořským plodům téměř nikdy nepřidávají sýr, v tomto jídle udělali výjimku. Lahodné sýry dodávají náplni božskou slanou chuť. Tento delikátní pokrm je nejlepší s těstovinami jako hlavní chod.

Ingredience

  • 1 kg očištěných kalamárů s chapadly (asi 8 kalamárů)

Náplň

  • 2 a 1/2 šálku čerstvé strouhanky ze starého chleba
  • 1/4 šálku strouhaných sýrů Parmigiano a Pecorino
  • 2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
  • 1 drcený stroužek česneku
  • 1 velké vejce
  • 1/4 lžičky soli
  • pepř dle chuti

Rajčatová omáčka

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 drcený stroužek česneku
  • vločky červeného pepře (volitelně)
  • 796 ml sklenice rajčatové passaty
  • sůl dle chuti

K servírování

  • 450 g těstovin dle vašeho výběru

Postup

  1. Kalamáry dobře opláchněte tekoucí vodou a nechte je oschnout.
  2. Nakrájejte jemně chlapadla a vložte do misky.
  3. Do středně velké misky dejte strouhanku, nasekaná chapadla, nastrouhané sýry Parmigiano a Pecorino, drcený česnek, petrželku, sůl, pepř a vejce. Vidličkou nebo prsty dobře promíchejte.
  4. Prsty naplňte kalamáry vzniklou náplní.
  5. Ujistěte se, že tlačíte i dolů, abyste naplnili spodní konec kalamáru.
  6. Nahoře nechte asi centimetr prostoru, protože náplň během vaření trochu nabyde a může vytékat.
  7. Zajistěte otevřený konec párátkem.
  8. Odložte stranou a mezitím si připravte rajčatovou omáčku.
  9. Na velké pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte česnek a vločky červeného pepře (volitelně).
  10. Přilijte sklenici rajčatové passaty a přiveďte k varu.
  11. Naplněné kalamáry opatrně ponořte do omáčky.
  12. Ztlumte plamen a vařte zakryté 30 minut.
  13. Asi 10 minut před tím, než budou kalamáry hotové, uvařte své oblíbené těstoviny dle návodu na obalu ,,ale dente“.
  14. Opatrně přendejte kalamáry na talíř a odstraňte párátka.
  15. Těstoviny zalijte rajčatovou omáčkou a podávejte společně s kalamáry.
Plněné olihně v rajčatové omáčce na talíři
www.mangiabedda.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.