Plněné krůtí prso s omáčkou

Plněné krůtí prso s omáčkou
Příprava: 20 minut Vaření: 75 minut Počet porcí: 3

Ideální pokrm na díkůvzdání v anglicky mluvících zemích je právě krůta. Vy si ji můžete samozřejmě dopřát kdykoliv během roku a tento recept je ideální, pokud máte rádi brusinky.

Ingredience

  • 500g kuřecích prsou (a více podle počtu strávníků)
  • 1-4 lžičky soli
  • 1 lžíce změklého másla
  • 6-8 motouzů (provázků)

Ingredience na nádivku

  • bílý chléb/houska/rohlík nakrájený na kostky (množství podle velikosti pečiva – cca 150g)
  • 1/2 lžíce másla
  • 1 menší cibule
  • 1 stonek celeru
  • 4 listy šalvěje
  • 1/4 hrnku nasekané petrželky
  • 1/2 lžičky koření na kuře
  • 1/4 lžičky soli a pepře
  • 1 velké vejce (rozšlehané)
  • 3/4 hrnku kuřecího vývaru
  • 2 lžíce brusinek (nasekaných)
  • alobal

Ingredience na omáčku

  • 2 hrnky krůtího/kuřecího vývaru
  • 2 listy šalvěje
  • 3/4 lžičky koření na kuře
  • 1/4 hrnku hladké mouky
  • sůl a pepř

Postup

  • Nádivku připravíte tak, že pečivo (alespoň 2-3 dny staré) nakrájíte na kostičky.
  • Na větší pánvi zahřejte máslo, poté zpěňte cibulku, přidejte celer, petržel, šalvěj, zalijte vývarem, osolte, opepřete a duste na středně vysoké teplotě cca 8-10 minut.
  • Sejměte z plotýnky, nechte několik minut chladnout a poté smíchejte s připraveným pečivem. Přidejte brusinky, vývar, vejce, koření na kuře a vše řádně promíchejte, aby se ingredience dobře spojily.
  • Poté si očistěte maso, odstraňte kůži.
  • Prsa naklepejte tak, abyste vytvořili velký plát masa. Na tento plát dejte dostatečné množství nádivky. Ponechte přitom místo u okraje, aby nádivka nevytékala.
  • Plát masa opatrně zavažte motouzy kolem dokola. Položte na pekáček, zakryjte alobalem a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180°C na dobu 45-55 minut.
  • Odkryjte alobal a nechte ještě 5-7 minut dopéct dozlatova.
  • Smíchejte všechny ingredience na omáčku, přiveďte k varu a poté duste po dobu 8-10 minut do zhoustnutí.
  • Poté z omáčky vyjměte bylinky. Maso nakrájejte na plátky a podávejte pokapané omáčkou s jakoukoliv přílohou.
Krůtí kapsa s nádivkou a fazolemi.
Zdroj: skinnytaste.com

Krůta se dá připravit na nespočet způsobů. Inspirujte se dalšími chutnými recepty na přípravu krůty.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.