Ořechy jsou výborné stejně jako krémová náplň, kterou slepujeme vánoční cukroví. Pojďme na to!
INGREDIENCE
- 400 g hladké mouky
- 60 g mletých ořechů
- 300 g hery
- 140 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- 2 lžíce kakaa
- 1 balíček vanilkového cukru
- citronová kůra
Na náplň
- 1 salk
- 1 lžíce rumu
- hrst mletých ořechů
- 125 g másla
POSTUP:
- Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto.
- Aby se nám těsto lépe zpracovávalo, je dobré ho nechat přes noc odpočinout.
- Na druhý den plníme těsto do formiček ořechů, přičemž dáváme tenkou vrstvu, která potom pečením nabude.
- Těsto ve formičkách upečeme.
- Po upečení těsto z formiček vyklepeme a slepujeme připraveným krémem.
- Krém připravíme tak, že do vody v hrnci ponoříme uzavřenou plechovku Salka a vaříme asi 2 hodiny.
- Po vychladnutí plechovku otevřeme.
- Zkaramelizované Salko smícháme s rumem a umletými ořechy a vymícháme krém.