Jak již bylo avizováno na začátku, špenát je často spojován právě s palačinkami. Stačí pár dalších ingrediencí a vytvoříte lákavé jídlo nejen na pohled.
Co budeme potřebovat
- 1 balení listového mraženého špenátu
- 1 kelímek sýru riccota
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř
Postup
- Nechte špenát povolit na pokojovou teplotu. Nejlépe to uděláte tak, že jej přes noc vytáhnete z mrazáku. Pokud spěcháte, rozmrazte jej v hrnci. Přebytečnou vodu slijte.
- Přidejte riccotu a přiměřeně osolte a opepřete. Nakonec prolisujte česnek.
- Vše smíchejte a potřete tím palačinky. Podávejte přepůlené na půl.
Na přípravu můžete využít litinové pánve z naší recenze.
Pokud máte přesto raději sladké palačinky, mrkněte na naše recepty na zapečené palačinky. Přejeme dobrou chuť.