Plněné pečivo po italsku  

Plněné pečivo po italsku  

Focaccia patří k nejoblíbenějšímu italskému pečivu. Připravte si ji naplněnou olivami, sušenými rajčaty, paprikou, sýrem a bylinkami. Mimochodem tento pokrm je skvělou volbou pro jakoukoli oslavu!

Ingredience:

Těsto

  • 950 g hladké mouky
  • 600 ml vody
  • 2 PL sušeného droždí
  • 1 PL medu
  • olivový olej
  • sůl

Náplň

  • 2/3 šálku sušených rajčat
  • 1 šálek pečené červené papriky
  • 1 šálek nakládaných artyčoků
  • 1/3 šálku kapary
  • 1 šálek černých oliv
  • 1/2 šálku špenátových listů
  • 100 g sýru feta
  • 300 g mozzarelly
  • bazalka

Postup:

  1. Ve vlažné vodě rozmíchejte a rozpusťte droždí a med.
  2. V míse smíchejte mouku se solí a poté do ní pomalu přimíchávejte směs vody, medu a droždí tak, abyste vytvořili těsto.
  3. Když vypracujete hladké těsto, přendejte ho do olejem vymazané misky, překryjte utěrkou a nechte přibližně 30 minut kynout na teplém místě.
  4. Po vykynutí rozprostřete polovinu těsta na plech, můžete použít váleček.
  5. Následně na těsto rozprostřete sušená rajčata, která jste promíchali s prolisovaným stroužkem česneku.
  6. Poté na rajčata rozprostřete také další ingredience, tedy nakrájené kousky papriky, artyčoky, olivy, špenátové listy, kapary, bazalku a nastrouhanou mozzarellu a fetu.
  7. Zbývající těsto rozválejte na placku a náplň překryjte.
  8. Poté po stranách těsto dobře utěsněte, aby při pečení náplň nevytekla.
  9. Nechte takto připravenou focacciu 20 minut odpočinout.
  10. V mezidobě si předehřejte troubu na 200°C.
  11. Před vložením do trouby potřete olivovým olejem a posypejte mořskou solí.
  12. Pečte přibližně 30-35 minut dozlatova.
Italská focaccia plněná olivami, rajčaty a sýrem
zdroj: foodtolove.co.nz

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.