Focaccia patří k nejoblíbenějšímu italskému pečivu. Připravte si ji naplněnou olivami, sušenými rajčaty, paprikou, sýrem a bylinkami. Mimochodem tento pokrm je skvělou volbou pro jakoukoli oslavu!
Ingredience:
Těsto
- 950 g hladké mouky
- 600 ml vody
- 2 PL sušeného droždí
- 1 PL medu
- olivový olej
- sůl
Náplň
- 2/3 šálku sušených rajčat
- 1 šálek pečené červené papriky
- 1 šálek nakládaných artyčoků
- 1/3 šálku kapary
- 1 šálek černých oliv
- 1/2 šálku špenátových listů
- 100 g sýru feta
- 300 g mozzarelly
- bazalka
Postup:
- Ve vlažné vodě rozmíchejte a rozpusťte droždí a med.
- V míse smíchejte mouku se solí a poté do ní pomalu přimíchávejte směs vody, medu a droždí tak, abyste vytvořili těsto.
- Když vypracujete hladké těsto, přendejte ho do olejem vymazané misky, překryjte utěrkou a nechte přibližně 30 minut kynout na teplém místě.
- Po vykynutí rozprostřete polovinu těsta na plech, můžete použít váleček.
- Následně na těsto rozprostřete sušená rajčata, která jste promíchali s prolisovaným stroužkem česneku.
- Poté na rajčata rozprostřete také další ingredience, tedy nakrájené kousky papriky, artyčoky, olivy, špenátové listy, kapary, bazalku a nastrouhanou mozzarellu a fetu.
- Zbývající těsto rozválejte na placku a náplň překryjte.
- Poté po stranách těsto dobře utěsněte, aby při pečení náplň nevytekla.
- Nechte takto připravenou focacciu 20 minut odpočinout.
- V mezidobě si předehřejte troubu na 200°C.
- Před vložením do trouby potřete olivovým olejem a posypejte mořskou solí.
- Pečte přibližně 30-35 minut dozlatova.