Příprava: 20 minut
Vaření: 25 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
Těsto
- 2 dl vody
- 2 lžíce oleje
- lžička cukru
- 2 dkg droždí
- 5-6 dkg strouhaného sýra
- 1,5 rovné lžičky soli
Náplň
Postup receptu
- Z uvedených surovin vypracujeme ručně nebo v domácí pekárně kynuté těsto
- Vykynuté těsto na vále rozdělíme na 8-10 dílů, povytáhneme je na podlouhlý pruh a do každého zabalíme nožičku párku
- Povrch několikrát nařízneme, uložíme na plech, necháme dokynout, pak potřeme vejcem, posypeme kmínem nebo semínky či strouhaným sýrem a upečeme
- Poznámka: Hluboké zářezy ( cca 8) také můžeme rozložit střídavě na levou a pravou stranu