Plněné perníčky krémem

Plněné perníčky krémem
Příprava: 40 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 50

Vyzkoušejte tyto krémem plněné perníčky. Plnit můžete také třeba marmeládou, čokoládovou pomazánkou nebo třeba povidly.

Ingredience na těsto

  • 600g hladké mouky
  • 4ks vejce
  • 300g moučkového cukru
  • 150g medu
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžíce perníkového koření

Ingredience na krém

  • 125g změklého másla
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 200ml mléka
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • rum (dle chuti)

Postup

  • Nejprve z bílků ušlehejte tuhý sníh. Do sněhu postupně zašlehejte cukr a žloutky.
  • Poté vmíchejte mouku smíchanou s jedlou sodou a perníkovým kořením. Nakonec přidejte med.
  • Rukama vypracujte těsto, zabalte do potravinářské folie a dejte chladit do lednice alespoň na 2 hodiny, nejlépe však přes noc.
  • Vychladlé těsto vyválejte plát silný 3-4 mm a vykrajujte tvary pomocí vykrajovátek.
  • Vykrájené tvary pečte na plechu vyloženém pečícím papírem cca 5-6 minut při 250°C.
  • V průběhu pečení si připravte krém. Smíchejte mouku s mlékem a za stálého míchání ji přiveďte k varu, přičemž vznikne bešamel.
  • Poté odstavte a nechte vychladnout. Vedle důkladně prošlehejte změklé máslo, cukr, vanilku a rum.
  • Máslový krém poté smíchejte s bešamelovou hmotou a máte hotový krém.
  • Vychladlé perníčky slepujte krémem a poté je ozdobte podle své fantazie.
Perníčky na velikonoce slepované krémem.
Zdroj: paulagomes.com

Perníčky nemusí být jen v podobě cukroví. Upečte si některý z našich receptů na perník, po kterém se budete olizovat!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.