Vyzkoušejte tyto krémem plněné perníčky. Plnit můžete také třeba marmeládou, čokoládovou pomazánkou nebo třeba povidly.
Ingredience na těsto
- 600g hladké mouky
- 4ks vejce
- 300g moučkového cukru
- 150g medu
- 1 lžička jedlé sody
- 2 lžíce perníkového koření
Ingredience na krém
- 125g změklého másla
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 200ml mléka
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- rum (dle chuti)
Postup
- Nejprve z bílků ušlehejte tuhý sníh. Do sněhu postupně zašlehejte cukr a žloutky.
- Poté vmíchejte mouku smíchanou s jedlou sodou a perníkovým kořením. Nakonec přidejte med.
- Rukama vypracujte těsto, zabalte do potravinářské folie a dejte chladit do lednice alespoň na 2 hodiny, nejlépe však přes noc.
- Vychladlé těsto vyválejte plát silný 3-4 mm a vykrajujte tvary pomocí vykrajovátek.
- Vykrájené tvary pečte na plechu vyloženém pečícím papírem cca 5-6 minut při 250°C.
- V průběhu pečení si připravte krém. Smíchejte mouku s mlékem a za stálého míchání ji přiveďte k varu, přičemž vznikne bešamel.
- Poté odstavte a nechte vychladnout. Vedle důkladně prošlehejte změklé máslo, cukr, vanilku a rum.
- Máslový krém poté smíchejte s bešamelovou hmotou a máte hotový krém.
- Vychladlé perníčky slepujte krémem a poté je ozdobte podle své fantazie.
Perníčky nemusí být jen v podobě cukroví. Upečte si některý z našich receptů na perník, po kterém se budete olizovat!