Plněné Portobello žampiony 

Plněné Portobello žampiony 

Tento recept ocení vegetariáni, ale i milovníci masa. Jedná se o skvělé jídlo, které lze připravovat nejen v troubě, ale také při letním grilování. 

Ingredience

  • 4 velké houby portobello (osušené papírovou utěrkou)
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule (nakrájená nadrobno)
  • 2 střední cukety (nakrájené na kostičky)
  • 1 pečená červená paprika (nakrájená na kostičky)
  • 4–6 sušených rajčat (nasekaných)
  • 2–3 stroužky česneku (lisovaného)
  • 1 velká hrst špenátu
  • špetka sušeného oregana
  • pepř
  • ¼ šálku sušené strouhanky
  • ¼ šálku parmazánu (nastrouhaného)
  • ¼ šálku mozzarelly (nastrouhané)

Postup

  • Předehřejte troubu na 190 °C a připravte si plech, vyložený pečícím papírem. 
  • Pomocí malé lžičky opatrně vydlabejte žábrovou část hub a, malým nožem, odstraňte stopku. 
  • Každou houbu potřete trochou olivového oleje a dejte na připravený plech, vydlabanou částí, nahoru.
  • Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli. Restujte 3–4 minuty a poté přidejte cuketu. Smažte, dokud cuketa nezměkne. 
  • Přidejte červenou papriku a rajčata. Vařte dalších pár minut. 
  • Jakmile je cibule průhledná a zelenina měkká, přidejte česnek. Povařte 1 minutu a přidejte špenát.
  • Jakmile špenát zvadne, sejměte pánev z tepla a přidejte zbytek ingrediencí, kromě parmazánu. Pořádně zamíchejte. 
  • Směs rozdělte na 4 stejné části a naplňte jí houby. 
  • Vložte do trouby a pečte 35–40 minut. 
  • Jakmile jsou houby portobello upečeny, vyndejte je z trouby a každou z nich posypte 1 polévkovou lžící mozzarelly. Vložte znovu do trouby a pečte dalších 10–12 minut.
  • Na závěr každý kousek posypte trochou parmazánu a ihned podávejte.

Žampiony portobello, plněné zeleninou a zapečené se sýrem.
zdroj: tasteloveandnourish.com

Chutná vám cuketa? V tom případě se můžete inspirovat dalšími recepty se zapečenou cuketou.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.