Připravujete na oslavách stále stejné pohoštění? Rádi byste svým hostům nabídli konečně něco nového, na čem si pochutnají? Vyzkoušejte tyto okurky plněné směsí rajčat, oliv, sýru feta a kopru!
INGREDIENCE
- 4 velké salátové okurky
- 200 g cherry rajčat, nakrájených na čtvrtky
- 100 g kalamata oliv, nakrájených
- 50 g rozdrobené fety
- 20 g nasekaného kopru a další a na ozdobu
- šťáva z 1 citronu
- 1 stroužek česneku, jemně rozdrcený
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžička oregana
- sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
POSTUP
- Nakrájejte okurky na 7,5 cm kousky.
- Pomocí lžičky vytvořte v každé okurce jamku.
- Ve velké míse smíchejte rajčata, olivy, fetu, kopr, citronovou šťávu, česnek, olivový olej a oregano a míchejte, dokud se vše nespojí.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Lžící plňte směsí okurky.
- Podle potřeby ozdobte ještě koprem a podávejte.