Lahodný malinový cheesecake s bílou čokoládou ve skleničce je domácí nepečený dezert s tvarohovou náplní, čerstvým malinovým pyré a křupavou krustou z grahamových sušenek.
Co budeme potřebovat
- 250 g mascarpone
- 130 g bílé čokolády (rozpuštěné)
- 2 lžíce husté smetany
- 3 lžíce cukru
- 2 lžičky vanilkového extraktu
Na malinové pyré
- 1 šálek čerstvých malin
- 50 g krystalového cukru
- 1 lžíce vody
Na krustu
- 3 grahamové sušenky (rozdrcené)
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 1 lžička krystalového cukru
Na ozdobu
- čerstvé maliny
- hobliny z bílé čokolády
- rozdrcené kousky grahamového sušenky
Postup
- Rozpuštěným máslem zalijte rozdrcené grahamového sušenky a cukr.
- Dobře promíchejte, aby se spojily.
- Ve velké míse vyšlehejte mascarpone a cukr do hladka. Přidejte bílou čokoládu, smetanu a vanilku a míchejte, dokud směs nebude hladká a krémová.
- Do malého hrnce přidejte maliny, cukr a vodu. Maliny rozmačkejte šťouchadlem na brambory a vařte na střední teplotu, dokud nezačnou bublat. Snižte teplotu na minimum a za častého míchání vařte, dokud se nezredukují na polovinu.
- Do sklenic přidejte krustu, náplň z mascarpone, malinové pyré a ozdoby – 3 čerstvé maliny, hoblinky bílé čokolády a drobenku ze sušenek.
K takové dobrotě, jako je cheesecake do skleničky nemůžete servírovat nic jiného než výbornou kávu! Vyberte si ten nejlepší kávovar na kapsle a doveďte svou sladkou tečku k dokonalosti.