Plněné skleničky mascarpone a sušenkami s bílou čokoládou

Plněné skleničky mascarpone a sušenkami s bílou čokoládou
Příprava: 20 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 3

Lahodný malinový cheesecake s bílou čokoládou ve skleničce je domácí nepečený dezert s tvarohovou náplní, čerstvým malinovým pyré a křupavou krustou z grahamových sušenek.

Co budeme potřebovat

  • 250 g mascarpone
  • 130 g bílé čokolády (rozpuštěné)
  • 2 lžíce husté smetany
  • 3 lžíce cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

Na malinové pyré

  • 1 šálek čerstvých malin
  • 50 g krystalového cukru
  • 1 lžíce vody

Na krustu

  • 3 grahamové sušenky (rozdrcené)
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžička krystalového cukru

Na ozdobu

  • čerstvé maliny
  • hobliny z bílé čokolády
  • rozdrcené kousky grahamového sušenky

Postup

  • Rozpuštěným máslem zalijte rozdrcené grahamového sušenky a cukr.
  • Dobře promíchejte, aby se spojily.
  • Ve velké míse vyšlehejte mascarpone a cukr do hladka. Přidejte bílou čokoládu, smetanu a vanilku a míchejte, dokud směs nebude hladká a krémová.
  • Do malého hrnce přidejte maliny, cukr a vodu. Maliny rozmačkejte šťouchadlem na brambory a vařte na střední teplotu, dokud nezačnou bublat. Snižte teplotu na minimum a za častého míchání vařte, dokud se nezredukují na polovinu.
  • Do sklenic přidejte krustu, náplň z mascarpone, malinové pyré a ozdoby – 3 čerstvé maliny, hoblinky bílé čokolády a drobenku ze sušenek.

K takové dobrotě, jako je cheesecake do skleničky nemůžete servírovat nic jiného než výbornou kávu! Vyberte si ten nejlepší kávovar na kapsle a doveďte svou sladkou tečku k dokonalosti.

Skleničky naplněné sušenkami, tvarohem a ovocem.
Zdroj: satoridesignforliving.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.