Plněné vánoční kokosky

Plněné vánoční kokosky
Příprava: 60 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 30

Sladké kokosové pusinky a jemný krém je skvělá volba pro každý slavnostní stůl!

Co budeme potřebovat

  • 3 velké vaječné bílky
  • 120 g moučkového cukru
  • 75 g moučkového cukru, prosátého
  • ½ lžičky kukuřičné mouky
  • ½ lžičky bílého vinného octa
  • 1 vanilkový lusk
  • 45 g kokosu
  • 200 g čerstvých brusinek
  • 75 ml pomerančové šťávy
  • 150 ml husté smetany

Postup

  • Předehřejte troubu na 120 ˚C.
  • Ušlehejte bílky, špetku soli a 75 g moučkového cukru, dokud se nevytvoří měkké vrcholy.
  • Přidejte moučkový cukr a šlehejte při vysoké rychlosti 3-4 minuty, dokud se nevytvoří velmi hustá, lesklá pusinka.
  • Přidejte kukuřičnou mouku, ocet a semínka vanilky.
  • Na plechy, pomocí cukrářského pytlíku vytvořte přibližně 60 mini pusinek (30 na plech).
  • 30 g sušeného kokosu rovnoměrně rozdělte na vršky pusinek.
  • Pečte 50–60 minut, plechy v polovině pečení vyměňte, dokud nebudou pusinky pevné na dotek.
  • Vypněte troubu, otevřete dvířka a nechte pusinky uvnitř, dokud nevychladnou.
  • Mezitím vložte brusinky do pánve s pomerančovou šťávou, vanilkovým luskem a zbývajícími 45 g moučkového cukru.
  • Za častého míchání přiveďte k varu a vařte 15 minut, dokud nezhoustne.
  • Vyjměte vanilkový lusk.
  • Jemně ušlehejte smetanu, vmíchejte zbývajících 15 g kokosu.
  • Pusinky spojíme krémem ze smetany a brusinek.  
Plněné sladké a křehké vánoční cukroví krémem.
Zdroj: iambaker.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.