Sladké kokosové pusinky a jemný krém je skvělá volba pro každý slavnostní stůl!
Co budeme potřebovat
- 3 velké vaječné bílky
- 120 g moučkového cukru
- 75 g moučkového cukru, prosátého
- ½ lžičky kukuřičné mouky
- ½ lžičky bílého vinného octa
- 1 vanilkový lusk
- 45 g kokosu
- 200 g čerstvých brusinek
- 75 ml pomerančové šťávy
- 150 ml husté smetany
Postup
- Předehřejte troubu na 120 ˚C.
- Ušlehejte bílky, špetku soli a 75 g moučkového cukru, dokud se nevytvoří měkké vrcholy.
- Přidejte moučkový cukr a šlehejte při vysoké rychlosti 3-4 minuty, dokud se nevytvoří velmi hustá, lesklá pusinka.
- Přidejte kukuřičnou mouku, ocet a semínka vanilky.
- Na plechy, pomocí cukrářského pytlíku vytvořte přibližně 60 mini pusinek (30 na plech).
- 30 g sušeného kokosu rovnoměrně rozdělte na vršky pusinek.
- Pečte 50–60 minut, plechy v polovině pečení vyměňte, dokud nebudou pusinky pevné na dotek.
- Vypněte troubu, otevřete dvířka a nechte pusinky uvnitř, dokud nevychladnou.
- Mezitím vložte brusinky do pánve s pomerančovou šťávou, vanilkovým luskem a zbývajícími 45 g moučkového cukru.
- Za častého míchání přiveďte k varu a vařte 15 minut, dokud nezhoustne.
- Vyjměte vanilkový lusk.
- Jemně ušlehejte smetanu, vmíchejte zbývajících 15 g kokosu.
- Pusinky spojíme krémem ze smetany a brusinek.