Tento recept na trubičky děláme z křehkého těsta a posléze cukroví plníme lahodným krémem!
Co budeme potřebovat
- 600 g hladké mouky (pro hodně křehké těsto část mouky nahraďte solamylem nebo pudinkovým práškem s vhodnou příchutí)
- 400 g másla nebo rostlinného tuku
- 200 g moučkového cukru
- 2 žloutky
Postup
- Na vál prosejeme mouku.
- Přidáme cukr a nakrájený nebo nastrouhaný tuhý tuk.
- Přidáme žloutek.
- Do těsta zahněteme další zvolené přísady.
- Konečky prstů zpracujeme vše jako na drobenku.
- Pak vše slepíme do hroudy.
- Těsto zabalíme do fólie nebo mikrotenového sáčku a odložíme do chladu alespoň na 2 hod.
- Vychlazené linecké těsto rozválíme na plát 3 – 5 mm a vykrájíme z něj proužky.
- Trubičky na plech skládáme spojem dolů.
- Pečeme do zrůžovění.
- Upečené trubičky ihned po vyjmutí z trouby sesuneme a narovnáme na plochý tác.
- Vychladlé trubičky plníme bílkovým sněhem, krémem nebo šlehačkou.
- Povrch jen pocukrujeme nebo částečně polijeme některou z polev.
Každé pečení vánočního cukroví vyžaduje kvalitní a spolehlivou troubu, jinak to nikdy nebude ono! Vyberte si v naší recenzi na vestavěné trouby tu nejlepší a vaše cukroví bude přímo neodolatelné!