Plněné papriky jistě všichni znáte, ale co takové recepty na plněné žampiony?
Náplně z mletého masa, nebo různých druhů sýrů, případně plněné jen s nakrájenou zeleninou jsou naprosto ideální jak na grilovací sezónu, tak i po zbytek roku.
Možností, čím vším si naplnit žampiony, je nespočetně mnoho. Tak neváhejte!
Vyzkoušejte recepty z našeho článku a nechte se inspirovat.
Naše recepty
Žampiony jako hlavní chod? V tom případě recepty ze sladkých brambor budou přílohou velmi atraktivní a chutnou. Tak neváhejte!
Jak poznat jedlý žampion od jedovatého?
Žampion zápašný (odborně pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře. Po požití této jedovaté odrůdy můžete skončit v nemocnici.
Jedovatý žampion poznáte tak, když ho poškrábete na hlavičce nebo nožičce, tak okamžitě žloutkově zežloutne. Po chvíli zešedne a vrátí se do matné podoby.
Když poškrábete některý z jedlých žampionů, například ovčí, není poznat žádná reakce, ale po čase poškozené místo lehce zežloutne.
Jedlé žampiony krásně voní, většinou anýzem nebo po hořkých mandlích.
Nejedlé buď nevoní vůbec nebo po karbolu.
V přírodě existuje mnoho různých druhý žampionů, které lidé s oblibou sbírají. Ale v dnešní době je snadno naleznete v kterémkoliv obchodě s potravinami.