Niva a smetanový sýr jsou v kombinaci se zelenou jarní cibulkou a máslem skvělou nádivkou pro vaše plněné žampiony. Nebojte se experimentovat a přidejte do směsi pár vlašských ořechů. Dosáhnete tak jedinečné chuti.
Ingredience
- 450 g žampionů
- 3 polévkové lžíce másla
- 4 kousky smetanového sýra
- 1/2 šálku modrého sýra
- 2 lžíce zelené jarní cibulky, jemně nasekané
Postup
- Plech vyložíme pečícím papírem a předehřejte troubu na 200°C.
- Odstraňte nožičky z žampionů a nasekejte je.
- Máslo rozpusťte na velké pánvi na středním ohni.
- Přidejte nasekané nožičky a kloboučky z hub a za stálého míchání vařte po dobu 5 minut.
- Ve střední misce smíchejte smetanový sýr a modrý sýr niva. Řádně promíchejte.
- Přidejte osmahnuté stonky z hub a nakrájenou zelenou jarní cibulku. Opět zamíchejte.
- Houbové kloboučky z pánve přeskládejte na plech tak, aby se daly naplnit.
- Každou houbovou čepičku naplňte sýrovou náplní.
- Následně vložte do trouby a pečte, dokud vrcholky hub nebudou zlatohnědé.