Plněné žampiony s nivou

Plněné žampiony s nivou

Niva a smetanový sýr jsou v kombinaci se zelenou jarní cibulkou a máslem skvělou nádivkou pro vaše plněné žampiony. Nebojte se experimentovat a přidejte do směsi pár vlašských ořechů. Dosáhnete tak jedinečné chuti.

Ingredience

  • 450 g žampionů
  • 3 polévkové lžíce másla
  • 4 kousky smetanového sýra
  • 1/2 šálku modrého sýra
  • 2 lžíce zelené jarní cibulky, jemně nasekané

Postup

  • Plech vyložíme pečícím papírem a předehřejte troubu na 200°C.
  • Odstraňte nožičky z žampionů a nasekejte je.
  • Máslo rozpusťte na velké pánvi na středním ohni.
  • Přidejte nasekané nožičky a kloboučky z hub a za stálého míchání vařte po dobu 5 minut.
  • Ve střední misce smíchejte smetanový sýr a modrý sýr niva. Řádně promíchejte.
  • Přidejte osmahnuté stonky z hub a nakrájenou zelenou jarní cibulku. Opět zamíchejte.
  • Houbové kloboučky z pánve přeskládejte na plech tak, aby se daly naplnit.
  • Každou houbovou čepičku naplňte sýrovou náplní.
  • Následně vložte do trouby a pečte, dokud vrcholky hub nebudou zlatohnědé.
bezmasé žampiony s plísňovým sýrem
zdroj: thespruceeats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.