Ingredience
- 450 g velkých žampionů
- 4 polévkové lžíce másla, plus trochu na vymazání pekáče
- 2 cibule
- 1/2 šálku šunky, na kostičky
- 1 malý stroužek česneku, mletý
- 2 šálky baby špenátu, hrubě nasekaný
- 1 šálek strouhanky
- 1/4 čajové lžičky soli
- 1/4 čajové lžičky pepře
- 1 dcl smetany nebo mléka
- 1/4 až 1/2 šálku mozzarelly
Postup
- Umyjte a odřízněte nožičky hub od kloboučků. Nožičky nasekejte a odložte stranou.
- Připravte si zapékací misku a vymažte ji máslem.
- Na pánvi rozehřejte zbývající část předepsaného másla.
- Nakrájejte cibuli na kostičky, vhoďte do rozpálené pánve spolu s nasekanými nožičkami z hub, šunkou a česnekem. Řádně promíchejte.
- Následně přidejte špenát a restujte do měkka.
- Přidejte strouhanku, sůl, pepř a opět dobře promíchejte.
- V případě potřeby, že budete chtít ze směsi udělat trochu omáčku, přidejte trochu smetany nebo mléka.
- Houbové kloboučky vyskládejte do zapékací mísy a všechny naplňte směsí z pánve.
- Na každou naplněnou houbovou čepičku dejte trochu nastrouhaného sýra Mozzarella.
- Pečete při 170°C přibližně 20 minut, dokud se sýr nerozpustí a houby nebudou měkké.