Plněné žampiony s šunkou a špenátem

Plněné žampiony s šunkou a špenátem

Ingredience

  • 450 g velkých žampionů
  • 4 polévkové lžíce másla, plus trochu na vymazání pekáče
  • 2 cibule
  • 1/2 šálku šunky, na kostičky
  • 1 malý stroužek česneku, mletý
  • 2 šálky baby špenátu, hrubě nasekaný
  • 1 šálek strouhanky
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 1/4 čajové lžičky pepře
  • 1 dcl smetany nebo mléka
  • 1/4 až 1/2 šálku mozzarelly

Postup

  • Umyjte a odřízněte nožičky hub od kloboučků. Nožičky nasekejte a odložte stranou.
  • Připravte si zapékací misku a vymažte ji máslem.
  • Na pánvi rozehřejte zbývající část předepsaného másla.
  • Nakrájejte cibuli na kostičky, vhoďte do rozpálené pánve spolu s nasekanými nožičkami z hub, šunkou a česnekem. Řádně promíchejte.
  • Následně přidejte špenát a restujte do měkka.
  • Přidejte strouhanku, sůl, pepř a opět dobře promíchejte.
  • V případě potřeby, že budete chtít ze směsi udělat trochu omáčku, přidejte trochu smetany nebo mléka.
  • Houbové kloboučky vyskládejte do zapékací mísy a všechny naplňte směsí z pánve.
  • Na každou naplněnou houbovou čepičku dejte trochu nastrouhaného sýra Mozzarella.
  • Pečete při 170°C přibližně 20 minut, dokud se sýr nerozpustí a houby nebudou měkké.
špenátovo-šunkové houby
zdroj: cookingclassy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.